FOTO/ ODRŽANA I DRUGA VEČER 35. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO

Zgodne sarajevske manekenke oduševile publiku u odjeći domaćih dizajnera

Lifestyle 16.11.15, 09:19h

Zgodne sarajevske manekenke oduševile publiku u odjeći domaćih dizajnera
U prepunoj sali hotela Holiday i sjajnoj atmosferi sinoć je održana i druga večer najznačajnijeg modnog događaja u BiH sa najdugovječnijom tradicijom NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO

 

U prepunoj sali hotela Holiday i sjajnoj atmosferi sinoć je održana i druga večer najznačajnijeg modnog događaja u BiH sa najdugovječnijom tradicijom NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO. 

 

Ekluzivne kolekcije predstavilo je pet modnih dizajnera, a priliku da otvori drugu večer sedmice mode pripala je Aidi Vrabac Trnačević. Bivša misica a sada već uspješna modna kreatorica predstavila je kolekciju kojom su dominirale haljine različitih dužina.Stil koji Aida slijedi i po kojem je već prepoznatljiva je profinjena elegancija sa inovativnim šik detaljima.  Damama koje žele izgledati sjajno u svakodnenim poslovnim kombinacijama namjenjeni su Aidini novi modeli.  Novu liniju eksluzivnih torbi pokazala je i dizajnerica Marijana Dukić iz Tomislavgrada.  Marijana je pokazala  torbe  oštrih formi  i rubova a najviše je koristila sivu boju.  

 

Blanka Zgonjanin predstavila je do sada najzanimljiviju kolekciju. Ocjena kritičara je da se Blanka nije bojala eksperimentisati sa krojevima,  dezenima i materijalima. Kompletići, haljine, bluze, suknje pokazani su na jedan drugačiji način. Poruke na kreacijama ove kreatorice bile su "Kiss me" a modnu reviju pratio je poseban make up manekenki. Olgica Džikić kreirala je za 35. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO kolekciju večernjih toaleta a od boja u kolekciji koristila je plavu, crvenu , sivu i crnu. I renomirani brend obuće "Office shoes" imao je modni perfomans posredstvom kojeg je javnosti najavio nove modele za predstojeću sezonu.  

 

Lucija i Maja , modni dvojac iz Kiseljaka koji je pobjedio na takmičenju mladih modnih dizajnera na prethodnom fashion weeku,a koji je osmislio kampanju za 35. sedmicu mode,  sinoć je predstavio javnosti nosivu kolekciju odjeće,  sa detaljima od eko kože a u okviru koje dominira bijela boja. 

 

Drugu večer 35. NIVEA BH FASHION WEEK zatvorio je Marko Feher, dizajner upečatljivog stila i svjetskog ranga. Marko koji je svoj rad prezentovao na sedmicama mode u svijetu nazvao je svoju novu kolekciju  "7" . Grlomoglasan  aplauz  zvanica poslije ekskluzivno prikazane nove kolekcije dokaz je da se od ovog dizajnera mnogo toga očekuje.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 

BLIN
KOMENTARI