NAJVEĆA REGIONALNA ZABAVA ZA MALU RAJU

U petak počinje Dječiji sajam u Sarajevu

Društvo - Život 04.11.15, 15:26h

U petak počinje Dječiji sajam u Sarajevu
U petak, 6.11. počinje najveći događaj za mališane i njihove roditelje-Dječiji sajam koji će trajati do 8.11. u dvorani Mirza Delibašić.

 

Mjesecima unazad organizator Dječijeg sajma Cupsis d.o.o. vrijedno je radio da drugo izdanje sarajevskog sajma bude još veće, šarenije i veselije nego prethodno, koje je okupilo više od 27 000 mališana i njihovih roditelja. Sve je spremno da sajam u petak u 13:00 otvori svoja vrata. Cilj i misiju Dječijeg sajma, te njegovu društvenu angažiranost i nastojanje da u fokus stavi porodicu i dijete, te njegov zdrav i siguran razvoj, prepoznali su i svoju podršku dali Vlada Kantona Sarajevu, Ministarstvo kulture i sporta KS, MUP KS, BIHAMK, Općine Centar i Ilidža.


Prošlogodišnja saradnja sa JU Djeca Sarajeva je na obostrano zadovoljstvo prerasla u tradiciju , te će ova ustanova na sajmu svečanom ceremonijom zvanično i obilježiti dugih 70 godina postojanja. Kao i prethodne godine, JU Djeca Sarajeva će na sajmu predstaviti rad svojih mališana i njihovih pegadoga kroz različite nastupe, recitale, muzičke i plesne tačke i performanse. Osim polaznika JU Djeca Sarajeva na centralnoj sajamskoj pozornici svoj talenat i vještine predstavit će i osnovne škole, privatni vrtići, plesni i sportski klubovi, a posebna poslastica za sve mališane biće ulomak iz mjuzikla Frozen u izvedbi Studija Basic. Na pozornici će ukupno nastupiti oko 500 djevojčica i dječaka. Kao veliki zagovornik inkluzije sajam s ponosom najavljuje učešće brojnih udruga za djecu sa poteškoćama u razvoju poput Oaze, Udruženja Život sa Down sindromom Federacije BiH, Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju. 


djeca


I ove godine na sajmu su se odlučili predstaviti brojni izlagači, sa svojim uslugama, programima i proizvodima po diskontnim cijenama, koji će obradovati sve roditelje, ali i one koji to tek trebaju postati, te su u procesu nabavke opreme i potrepština za novog člana porodice. Izlagači su pripremili i mnogo informativnog sadržaja za roditelje, aktualne ili buduće, te će ih upoznati sa svjetskim trendovima u zdravom rastu i razvoju djeteta, mogućnostima poput pohranjivanja matičnih ćelija iz mliječnih zubića, znakovnog govora beba, učenja jezika od najranije dobi i brojnim drugim...


Za mališane će sajam biti istinska zabava. Očekuje ih pregršt edukativno kreativnih radionica, oslikavanje lica, ples, sportske igre, takmičenja i druženja sa omiljenim likovima sa bh. javne i sportske scene. Sajamski dani rezervisani su i za upoznavanje sa zanimanjima od javnog značaja poput policije, spasavalaca, vatrogasaca i ljekara, koji će kroz zabavu djeci približiti svoj posao i njegovu svrhu. Druženje će začiniti Dream factory zabava sa omiljenim maskotama poput popularnog Kodija i Lede Mede, i brojni pokloni i iznenađenja koje su partneri sajma za njih pripremili. Glavni sponzor BH telecom pripremio je zabavne i nagradne igre sa vrijednim fondom nagrada.


Dječiji sajam uvijek ima humanu misiju i misli na one kojima je pomoć potrebna. Ove godine ona će se realizirati uz Zavod za transfuziologiju Federacije, koji je svim posjetiocima sajma omogućio darivanje krvi i uz uduženje Pomozi.ba koje će predstaviti svoje aktivnosti u koje se mogu uključiti svi koji dođu na sajam.  
Kako bi svako dijete bilo dio ove velike zabave, ulaz na sajam je besplatan. Radno vrijeme sajma je u petak od 13:00 do 18:00, te u subotu i nedjelju od 10:00  do 18.00. Program i tačan raspored mogu se pronaći na www.djecjisajam.com ili na FB stranici Dječji sajam.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/am) 

 

BLIN
KOMENTARI