Video / U Art kinu Kriterion

Noise rock atrakcija A Place To Bury Strangers večeras u Sarajevu

DEPO CLUBBING 03.11.15, 13:52h

Noise rock atrakcija A Place To Bury Strangers večeras u Sarajevu
Početkom novembra u sarajevskom Art kinu Kriterion će prvi put u karijeri nastupiti poznati njujorški noise rock bend A Place To Bury Strangers koji trenutno širom Evrope promovira svoj novi album 'Transfixiation'. Koncert je zakazan za 3. novembar, a uz A Place To Bury Strangers će istu večer nastupiti i noise pop sastav Grooms

 

Ljubitelji noise rocka u Sarajevu rijetko imaju prilike uživo gledati ovakve bendove, posebno ako uzmemo u obzir da su A Place To Bury Strangers u 13 godina karijere nakupili mnoštvo pozitivnih kritika pa su svojevremeno proglašeni i 'najglasnijim' njujorškim bendom. U Washington Postu su ih prozvali 'najprodornijim garage/shoegaze bendom kojeg možete čuti', dok ih je New York Times još u prvim godinama karijere proglasio najslužnijim bendom za 'oživljavanje zvuka i atmosfere nastalih još 80-ih godina prošlog stoljeća'.

 

A Place to Bury Strangers su se okupili 2003. godine u Brooklynu gdje su i svirali prve koncerte, no šira javnost će za ovaj izvrsni bend čuti nakon njihovog koncerta u Webster Hallu 2006. godine koji je oduševio i kritiku i publiku. Već slijedeće godine izdaju prvi studijski album i vraćaju se na istu pozornicu sa škotskim alternativnim rokerima The Jesus and Mary Chain. A Place To Bury Strangers su od tad izdali još tri full length albuma, ali i mnoštvo drugih izdanja, uključivši i live album 'Loud and Live in 2012'.

 

plakat-aptbs-kriterion

 

Ono po čemu je bend posebno poznat jesu energični i haotični nastupi na kojima se bukvalno lome gitare te nerijetko završavaju 'u komadima', a frontmen i vokal Oliver Ackermann često ističe da ni sam ne zna koliko je gitara dosad uništio u live svirkama.

 

Kao podrška eksplozivnim A Place To Bury Strangers istu večer će u Kriterionu nastupiti još jedan njujorški sastav, noise pop bend Grooms. 

 

Cijena karte za ovaj događaj iznosi 10 KM te se može kupiti na ulazu u Kriterion na dan održavanja koncerta, 3. novembra. Organizatori događaja su BHHC Booking i SMF Promotions, a sve ostale informacije o koncertu i bendovima možete saznati na oficijelnom Facebook eventu.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI