SA SUĐENJA ZA UBISTVO VEDADA BAJRICE

Jezivo svjedočenje na Kantonalnom sudu u Sarajevu: Gazda ti je 'pa-pa', ti si sljedeći!

Hronika 13.10.15, 11:00h

Jezivo svjedočenje na Kantonalnom sudu u Sarajevu: Gazda ti je 'pa-pa', ti si sljedeći!
Iskazom troje svjedoka jučer je u Županijskom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Ademiru Pezi, optuženom da je na Vratniku lanjskog studenog ubio Vedada Bajricu. S druge strane, za pomaganje u zločinu su optuženi Samir Potogija (28) te Mirza Hasanbegović zvani Žuti (20) i Denis Škamo (28)

 

Izvor: Večernji.ba


Studentica Amra Beganović, koja je zajedno s još jednom ženom pokušala pomoći kobno ranjenom Bajrici, rekla je da se u kritičnom trenutku nalazila kod osnovne škole na Vratniku te prvo pomislila da zvukovi dolaze iz obližnje zgrade na kojoj su izvođeni neki radovi. Tada je pogledala u pravcu fast fooda i vidjela da jedan čovjek leži dok ga druga dvojica, koja su bila okrenuta leđima, udaraju nogama. Nakon toga su, kako je ispričala, ta dvojica sjela u sportski auto bordo boje i velikom brzinom se udaljili.


Puno krvi


- Bilo je puno krvi. Počela sam vikati da netko pomogne pa je pritrčala jedna žena. Mi smo ga otkopčale i probale zaustaviti krvarenje iz noge. Zajedno s policajcima smo ga ubacili u neki automobil jer Hitna pomoć još nije bila došla. Na upit Pezinog branitelja Dragana Barbarića, svjedokinja je rekla da ne može opisati u čemu su bili ti muškarci koje je vidjela, niti se sjećala oružja pa ju je odvjetnik podsjetio da je u istrazi rekla kako je vidjela mali crni pištolj i čahuru metka iznad žrtvine glave, što ona nije negirala. Svjedok Admir Jahović, bivši radnik u brzoj hrani, čiji je vlasnik bio ubijeni Bajrica, jučer se uopće nije sjećao detalja koje je ranije ispričao policiji.


- Tog sam jutra radio pa otišao do kuće presvući se. Prilikom povratka na posao, čuo sam pucnjave i sklonio se iza nekog zida. Kada sam izišao iz zaklona, vidio sam okupljene ljude ispred lokala brze hrane nakon čega su stigli policija i Hitna pomoć. Tada mi je netko dao tabletu za smirenje jer sam bio u šoku i tresao se - ispričao je Jahović.


Tužiteljica Ivana Petković je potom predočila dva ranija iskaza koja se nisu podudarala s ovim svjedočenjem.


Vidio pa nije


On je ranije, naime, ispričao da je vidio Bajricu kako pada i dvojicu muškaraca kako sjedaju u sportsko vozilo tamnije boje i odlaze. U drugom iskazu je čak još detaljnije opisao sukob tvrdeći da je prije ubojstva govorio Bajrici da zatvori objekt jer je čuo od svojih prijatelja da će biti problema zbog ranijeg sukoba braće Keketović, bliskih ubijenom Bajrici, s Potogijom i Nerminom Čengićem, inače Pezinih prijatelja.


Svjedok je, također, ranije u istrazi rekao da je na dan kad je ubijen Bajrica, po povratku iz policije, išao do kuće ubijenog izjaviti sućut te da je u povratku sreo optuženog Hasanbegovića koji je bio u društvu još dvije osobe, te da mu je on tom prilikom rekao "kako je on sljedeći" i "gazda ti je pa-pa".


Međutim, svjedok je jučer rekao kako se ne sjeća što mu je točno rečeno i kako misli da to nije bilo ništa opasno, a dosta konfuzno je odgovorio i na pitanje je li od optuženog Hasanbegovića dobio SMS: "Vidjet ćeš kad se vratim u Sarajevo".

 

Tužiteljici Petković je odgovorio i da na njega nitko nije vršio pritisak ponavljajući da mu je sjećanje na taj dan zamućeno jer je popio više tableta za smirenje, te da je nakon toga zatražio i psihijatrijsku pomoć, a sucu Delaliću je na kraju naglasio "kako ne želi imati išta s ovim i kako njegova obitelj zbog toga ima problema" te da ga sud zaštiti od mogućih problema s jednim od braće Keketović koji je za vrijeme suđenja bio ispred sudnice. Sudac mu je rekao da se u slučaju prijetnji obrati tužiteljici ili policiji te nastavak suđenja najavio za 9. studenoga.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI