FOTO/ NOVA OPASNOST ZA DJECU U SARAJEVU

Pismo ogorčenog roditelja: Zar mora da se desi novi Salih Pačariz da bi se popravio most na Dobrinji?!

Hronika 12.10.15, 22:00h

Pismo ogorčenog roditelja: Zar mora da se desi novi Salih Pačariz da bi se popravio most na Dobrinji?!
Ogorčeno pismo DEPO Portalu uputio je roditelj iz Sarajeva, uz fotografije mosta koji se nalazi u blizini Trga djece Dobrinja, mjesta na kome se tamošnji mališani često igraju. I sam pogled na razvaljenu ogradu mosta budi jezu...

 

Nakon tragedije u sarajevskom naselju Dobrinja, u kojoj je prije nekoliko dana smrtno stradao 12-godišnji dječak dok se igrao na igralištu, kada se na njega srušila konstrukcija gola, javnost u Sarajevu je ogorčena, a roditelji zabrinuti zbog mogućnosti da se ovakva tragedija ponovi.


I dok javnost nakon smrti Saliha Pačiraza zahtijeva da se u Sarajevu osigura bezbijednost dječijih i sportskih igrališta, kao i drugih javnih gradskih površina, primjera koji ugrožavaju prije svega dječije živote ima gotovo na svakom koraku, a naručito na Dobrinji.


To potvrđuje i ogorčeno pismo jednog roditelja iz Sarajeva koji je redakciji DEPO Portala poslao fotografije mosta koji se nalazi u blizini Trga djece Dobrinja, mjesta na kome se sarajevski mališani često igraju. I sam pogled na razvaljenu ogradu mosta, kroz koju svako manje dijete može propasti, budi jezu, no odgovornim opštinskim organima ona očito ne "bode oči".    
       

- Odavno gledam ovu ogradu na mostu i ne mogu da vjerujem da niko ne smatra da je ona svakodnevna opasnost za sve koji ovuda prolaze... Ovo je most na Dobrinji blizu zgrade u kojoj stanujem, tačnije na Trgu djece Dobrinja - da ironija bude veća! Sigurno da ima i više od pola godine otkako ove rupe na ogradi postoje - i niko ih ne popravlja. Ne znam koliko se dobro vidi na slikama, ali kroz nastale rupe može propasti dijete od četiri - pet godina, ako ne i starije. Svakako da su krivi oni što su uništili ogradu, ali ona predugo stoji ovako i izgleda da je niko ni neće popraviti, sve dok se ne desi neka nova  nesreća i ponovo strada nečije dijete, napisao je naš sugrađanin u svom pismu DEPO Portalu, uz pojašnjenje da je i sam roditelj trogodišnjeg dječaka i djevojčice, koji se skoro svaki dan igraju u blizini opasnog mosta.  


Ako već nisu upoznati sa potencijalnim opasnostima koji u Opštini Novi Grad vrebaju na javnim prostorima, možda će neko iz nadležnih opštinskih službi vidjeti makar ove fotografije - i reagovati!     

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI