Izabrani na sjednici u Sarajevu

Ko su i šta rade predsjednik i novi članovi Glavnog odbora SBB-a?

Front 12.10.15, 17:15h

Ko su i šta rade predsjednik i novi članovi Glavnog odbora SBB-a?
Na sjednici Glavnog odbora SBB-a koji je održan u subotu, 10. oktobra, pored usvojenih Zaključaka o aktuelnoj političkoj situaciji, jednoglasno je izbran novi predsjednik Glavnog odbora, potpredsjednica Glavnog odbora, kao i novi generalni sekretar SBB-a

 

Za novog i drugog po redu predsjednika Glavnog odbora SBB-a izabran je g-din Čepalo Husein. Rođen 18.02.1951. godine u Prušću, Općina Donji Vakuf, Čepalo je u svojoj karijeri kao prosvjetni radnik predavao u školama u Zenici, Travniku, Bugojnu i Kupresu, te trenutno radi u Gimnaziji Bugojno, gdje predaje Latinski jezik. Kao društveno angažovan član svoje zajednice i predsjednik Kulturnog društva Bošnjaka “Hasan Kjafija Pruščak“ organizirao je mnoge kulturne manifestacije, te se bavio istraživanjem duhovne i kulturne historije uskopaljske doline. Tokom agresije na BiH služio je svojoj zemlji kao pripadnik Armije R BiH i Patriotske Lige.


Nova potpredsjednica Glavnog odbora SBB-a je trenutna zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, g-đica Vesna Švancer. Rođena u Zenici 1971. god. u klasičnoj porodici zeničkog metalca, provela je svoje djetinjstvo u prosječnoj zeničkoj radničkoj porodici. Završila je Srednju ekonomsku školu i trenutno je apsolvent na Pravnom univerzitetu u Sarajevu. Kao samohrana majka pridružila se SBB-u kako bi mogla aktivno dati svoj doprinos u rješavanju problema svih građana u BiH. Izabrana je 2014. godine kao kandidatkinja SBB-a u Predstavnički dom Parlamenta FBiH.


Ismir Jusko 'Švabo' jednoglasno je izabran za novog generalnog sekretara SBB-a. Iako je 1971. godine rođen u Njemačkoj, sa šest godina se vraća u BiH, gdje od 1977. do danas bilježi izuzetne sportske, obrazovne i profesionalne uspjehe. U Sarajevu je diplomirao i magistrirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja. Trenutno završava doktorski studij u oblasti ljudskih resursa. Tokom dugogodišnje profesionalne karijere bio je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova BiH kao komandir Specijalne jedinice policije. Od 1996-2007 god. radio kao šef obezbjeđenja i šef Tima za antiterorizam Ambasade SAD u Sarajevu. Na period od tri godine angažovan je od strane firme Sword Security na poziciju potpredsjednika Uprave kompanije i direktora poslovne jedinice Sarajevo. Početkom 2013. godine zaposlen je u Ministarstvu sigurnosti BiH na poziciju savjetnika ministra, te nedugo nakon toga imenovan na mjesto šefa Kabineta direktora Agencije za policijsku podršku. Na Općim izborima u BiH 2014. godine izabran je u Skupštinu Kantona Sarajevo, gdje obavlja dužnost zamjenika šefa Kluba poslanika SBB-a, saopšteno je iz Press centra SBB-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

BLIN
KOMENTARI