Uoči večerašnjeg meča BiH-Vels

Baždarević: Džeko nam treba, niko od mene ne bi bio sretniji da zaigra!

Sport 10.10.15, 13:21h

Baždarević: Džeko nam treba, niko od mene ne bi bio sretniji da zaigra!
Utakmica BiH - Vels, koja se igra večeras od 20.25 sati, veliki je sportski ispit naših najboljih nogometaša, koji moraju pokazati da imaju snage za iznenađenje i otvoriti nam vrata za eventualno učešće u baražnim utakmicama

 

Stručni štab na čelu s Mešom Baždarevićem je proteklih dana bio u velikim problemima oko sastava ekipe, jer na okupljanju u Trening centru nisu dobili šta su priželjkivali.

 

Selektor je pozvao čak 29 nogometaša, ali ih je previše došlo s povredama iz svojih klubova, tako da je morao pozvati i 30. igrača - Izeta Hajrovića.

 

Od povrijeđenih se uspio oporaviti samo Senad Lulić, dok je situacija oko nastupa Edina Džeke i dalje upitna. Znat će se večeras da li će kapiten biti na klupi svoje ekipe. 

 

- Edin nam treba, niko od mene ne bi bio sretniji da zaigra, on ima želju, došao je na okupljanje i želi probati zaigrati. Znači nam puno u igri, ali šta je tu je - rekao je Baždarević. 

 

Teren stadiona Bilino polje je odlično pripremljen i nije korišten za sinoćnje treninge reprezentacija, s obzirom da nijedan selektor nije zatražio trening u "gnijezdu Zmajeva". 

 

U Zenici je atmosfera mirnija nego što se očekivalo, jer je prijepodnevna kiša učinila svoje. Ipak, u popodnevnim satima kada pristignu svi navijači koji su uspjeli osigurati ulaznice za večerašnju utakmicu bit će "vruće i veselo".

 

Bh. Zmajevi iz ove utakmice trebaju sva tri boda, dok Velškim Zmajevima treba barem bod da potvrde svoj nastup u Francuskoj. 

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI