Video/ SNIMLJEN TRENUTAK FATALNE DETONACIJE

Katastrofalni bilans terorističkog napada u Ankari: Broj ubijenih se popeo na 95, dok je ranjenih 246

Hronika 10.10.15, 11:34h

Katastrofalni bilans terorističkog napada u Ankari:  Broj ubijenih se popeo na 95, dok je ranjenih 246
Najmanje 95 ljudi je ubijeno, dok je 246 ranjeno u jučerašnjem terorističkom napadu u glavnom gradu Turske Ankari, potvrđeno je iz ureda tuskog premijera, javlja Anadolu Agency

 

Dvije eksplozije jučer su ujutro odjeknule u blizini mjesta na kojem su se održavali mirni protesti.  

 

Iz Koordinacionog centra pri uredu premijera Turske večeras je saopćeno da se 48 osoba nalazi na intenzivnoj njezi u bolnicama.

 

Zasad je od 95 ubijenih, identificirano 52 ljudi. 

 

Jučer je turski premijer Ahmet Davutoglu proglasio je trodnevnu žalost u cijeloj zemlji. 

 

Također, identitet počinilaca terorističkog napada u blizini glavne željezničke stanice u Ankari još nije utvrđen. Prema riječima Davutoglua, postoje "veoma jaki znakovi" koji govore u prilog tome da su napad počinila dvojica bombaša samoubica. 

 

Sigurnosni izvori u Ankari izjavili su za AA kako su napad izvela dvojica bombaša samoubica koristeći eksploziv TNT, sa metalnim kuglicama ugrađenim u eksplozivne naprave. 

 

Policija je kazala kako je pronašla dijelove tijela koji navodno pripadaju dvojici bombaša, te kako se radi na njihovoj identifikaciji. U toku je i provjera snimaka sa obližnjih sigurnosnih kamera. 

 

Zvaničnici u Ankari također su kazali kako su metod današnjeg napada i količina eksploziva koji je korišten slični onima korištenim u napadu u gradiću Suruc u julu ove godine kad je u eksploziji na skupu prokurdskih aktivista ubijeno na desetine osoba. 

 

 

 

(AA/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI