MORAMO DOBITI

Zmajevi spremni za Vels: Idemo na pobjedu

Sport 09.10.15, 20:53h

Zmajevi spremni za Vels: Idemo na pobjedu
Ekipa Velsa je dobra, ima kvalitetne individualce, također, imaju jake kontre ali mi smo se spremali i mislim da imamo odgovor za njih – poručio je selektor Zmajeva Mehmed Baždarević na večerašnjoj konferenciji za novinare u Zenici, pred sutrašnju utakmicu u okviru kvalifikacija za EP naredne godine u Francuskoj, piše bh. novinska agencija Patria

Bosna i Hercegovina utakmicu protiv Velsa mora dobiti kako bi i dalje ostala u igru za EP. Zamjevi su imali dosta problema posljednjih dana, jer su neki od najvežnijih igrača povrijeđeni, ali to nije omelo raspoloženje u timu.

 

- Susić i Kolašinac su već otišli kući, umjesto njih došao je Hajrović. Jučer je odradio i trening. Nadamo se da će nam se pridružiti i Džeko – rekao je Baždarević.

 

Golman Asmir Begović je rekao da BiH odgovara pritisak koji imaju igrači, jer tim ima momke koji vole velike utakmice. Bosna i Hercegovina će sutra sigurno da napada.

 

- Mi smo spremni. Balea poznajem, igrao sam protiv njega, moramo biti pametni i ne smijemo mu dati prostora, moramo sve vrijeme biti agresivni. Imam iskustva i sa nekim drugim igračima Velsa, to ću iskoristiti da pomognem svom timu – kaže Begović.

 

Baždarević bi nakon večerašnjeg treninga mogao znati da li će se najboljim bh. nogometašima pridružiti i kapiten Džeko. Bilo bi to veliko olakšanje za Zmajeve. I sam Baždarević je svjestan šta bi za cijelo Bilino polje značila njegova igra u subotu. Selektor BiH čestitao je Velsu na uspjehu koji su do sada postigli, piše NAP.

 

(nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI