Sočne pikanterije o moćnicima

Obama vs. Putin: Ko je uživao u zmijskom mesu, a ko spava do podne? Jedan se teško rastao od cigareta, ali zato je ovaj drugi 'čist k'o suza'...

Lifestyle 08.10.15, 18:11h

Obama vs. Putin: Ko je uživao u zmijskom mesu, a ko spava do podne? Jedan se teško rastao od cigareta, ali zato je ovaj drugi 'čist k'o suza'...
Oni su vladari svijeta. Ne govorimo o tajnim društvima, već o predsjednicima dvije najjače super sile, Ruske Federacije i Sjedinjenih Američkih Država. Govorimo o Vladimiru Putinu i Baraku Obami

 

Danas, kad obojica imaju aktivnu ulogu u borbi protiv terorista Islamske države, predstavljamo vam 10 stvari koje vjerovatno ne znate o Obami i isto toliko onih koje vjerovatno ne znate o Putinu.

 

BARAK OBAMA

 

1. DJETINJSTVO U INDONEZIJI

 

Iako je kao mjesto njegovog rođenja naveden Honolulu, Barak Obama je veći dio djetinjstva proveo s majkom u Indoneziji, odakle se sjeća kako je jeo zmijsko meso, pržene skakavce i družio se sa malim uličarima.

 

2. POLITIKA MU U GENIMA

 

Malo je poznato da je otac američkog predsjednika, Barak Husein Obama bio viši savjetnik u ministarstvu finansija u vladi Kenije. U jednom trenutku mu se čak smiješilo i ministarsko mjesto!

 

3. ODRASTAO BEZ OCA

 

Roditelji američkog predsjednika razveli su se kada je on imao samo dvije godine. Obama se svog oca nije sjećao, što je priznao u memoarima.

 

4. HTIO DA POZIRA ZA KALENDAR

 

Dok je studirao htio je da bude model za kalendar, ali se žiri sastavljen isključivo od djevojaka jednoglasno složio: "Ne!" Da li se sad kaju? Ko zna.

 

5. OSVOJIO DVIJE NAGRADE GREMI

 

Vjerovali ili ne, Obama je dva puta osvojio svjetski poznatu nagradu za dva govorna albuma.

 

6. OBOŽAVA MOHAMEDA ALIJA

 

Legendarni bokser je dugogodišnji prijatelj američkog predsjednika, koji je čak podržao njegovu kampanju. Obama posjeduje par crvenih bokserskih rukavica sa potpisom svjetskog šampiona.

 

7. JOŠ AKTIVNO IGRA KOŠARKU

 

U vrijeme svog studiranja, iako nije dovoljno visok, Barak Obama je bio aktivan i prilično cijenjen igrač. Toliko je odan košarci da je teniski teren u Bijeloj kući prepravio u košarkaško igralište.

 

8. GLEDA SAMO SPORTSKE VIJESTI

 

Za razliku od mnogih političara, Obama se ne vezuje za TV u vrijeme dnevnika, kako bi upratio šta se dešava. Naprotiv, on prati samo sportska dešavanja. To ga, kaže, čini smirenim.

 

9. BIO JE STRASTVENI PUŠAČ

 

Barak Obama je bio poznat kao osoba koja ne gasi. Čak je javno obećao svojoj supruzi tokom kampanje 2008. da će prestati sa ovom štetnom navikom, ali nije uspio. Ipak nije odustao! Prestao je sa korištenjem cigareta 2011.

 

10. ŽIVI ZDRAVO

 

Obama ne pije alkohol i kafu, već radije posegne za crnim čajem. Hrani se veoma umjereno i zdravo, a sladoled ne podnosi. 

 

VLADIMIR VLADIMIROVIČ PUTIN

 

1. DUG SAN

 

Mnogi su se pitali zašto predsjednik Ruske Federacije veoma često kasni na sastanke. Možda odgovor leži u činjenici da Vladimir Putin spava do kasno, a prvi obrok jede tek u podne.

 

2. PLIVANJE POSLIJE DORUČKA

 

Nakon svakog doručka odlazi na plivanje jer uz ovu aktivnost najbolje misli. Hokej, jahanje i džudo mu služe u druge svrhe.

 

3. KRŠTEN

 

Vladimir Vladimirovič je tajno kršten u Ruskoj pravoslavnoj crkvi u vrijeme kada religija u nekadašnjem SSSR-u nije bila dozvoljena.

 

4. PUTINU MOSKVA PRETRPANA

 

Putin ne živi u Moskvi, već u rezidenciji u Sočiju. Smatra da je glavni grad Ruske Federacije previše zagušen i radi iz svoje palate koja je smještena izvan grada.

 

5. STUDENTSKI ŠAMPION

 

Da, svi znaju da je Putin odličan džudista. Ima crni pojas u ovoj borilačkoj vještini, a bio je prvak na univerzitetskom takmičenju 1974. godine.

 

6. BIO RADIO VODITELJ

 

Da li možete da zamislite Putina kako razgovara sa slušaocima i pušta muziku? Ako je odgovor ne, onda griješite. Vladimir Putin radio je na školskoj radio stanici kao voditelj i kao tonac i puštao Bitlse.

 

7. GDJE SI, CARE

 

Ljudi koji su mu bliski zovu ga car, a prije toga su ga zvali šefe.

 

8. INTERNET? FUJ!

 

Prvi čovjek Ruske Federacije mrzi internet, smatra ga nesigurnim i zbunjujućim po ljude.

 

9. GOSPODIN ADAMOV

 

KGB ga je 1985. godine poslao na tajni zadatak u Istočnu Njemačku gdje je živio pod imenom "Gospodin Adamov".

 

10. ŽIVI ZDRAVO

 

Putin ne puši i rijetko pije alkohol. Kada mu, recimo, dođe Berluskoni u posjetu.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI