Istinita priča iz minulih vremena

Kusturica spriječio belaj: Kako su bosanske gaće 'uletjele' u Arkanov šampanjac?!

Zabava 08.10.15, 16:35h

Kusturica spriječio belaj: Kako su bosanske gaće 'uletjele' u Arkanov šampanjac?!
Malo poznata (ne)zgoda dogodila se sada već davne '87. godine prošlog vijeka u Beogradu, nakon koncerta 'Zabranjenog pušenja' u tada glavnom gradu zajedničke države, a članovi popularnog benda i danas je se dobro sjećaju...


'Pušenje' je tih godina bilo na vrhuncu domaće muzičke scene pa je i za njihovo gostovanje u Beogradu vladalo ogromno interesovanje, a ljubazni domaćini poveli su članove benda nakon svirke u jedan od najpopularnijih gradskih disko klubova 80-tih godina - 'Amadeus', gdje se okupljala beogradska krema, estradnjaci, biznismeni, ali i glasoviti 'momci s asfalta'.


Prema kazivanju svjedoka, te večeri u društvu 'Pušenja' bio je i Emir Kusturica, već tada eminentni bh. reditelj ovjenčan najvećim filmskim nagradama, te su popularne Sarajlije bile u centru pažnje.


A onda se atmosfera u diskoteci dodatno usijala nakon što se jedan od članova benda 'previše razgalio' te skinuo sve sa sebe i ples na podijumu nastavio samo u gaćicama. No ni one nisu dugo potrajale i već je u sljedećem trenutku nastala cika i vriska, a naš hairlija resplesao se k'o od majke rođen...


I možda bi se sve na tome i završilo da mu nesretne gaćice, koje je vrtio oko kažiprsta, nisu odletjele iz ruke i završile direktno u šampanjcu Željka Ražnatovića Arkana, koji se sa svojim društvom zabavljao u obližnjem separeu!


Za stolom je zavladao šok, a u diskoteci muk... Korpulentno Arkanovo obezbjeđenje u sekundi se sjatilo oko 'nestašnih sarajevsjkih momaka', ali je prisustvo Emira Kusturice zaustavilo belaj, te je slavni reditelj 'zamoljen' da u roku od dvije minute nestane iz diskoteke zajedno sa članovima benda.


I tako i bi... A vi, dragi čitaoci, pogađajte sami ko je iz nekadašnjeg 'Pušenja' glavni junak ove anegdote?!                     
    


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI