Ko su 'sijači straha'?

Zapaljeno auto novinara Emila Karamatića: Sumnja se na podmetnut požar!

Hronika 07.10.15, 14:39h

Zapaljeno auto novinara Emila Karamatića: Sumnja se na podmetnut požar!
U noći s utorka na srijedu, od 1 sati i 15 minuta do 2 sata, u Višićima kod Čapljine, izgorjelo je osobno vozilo pred kućom Emila Karamatića, priopćeno je iz Županijskog operativnog centra Civilne zaštite

 

Društvo novinara BiH očekuje od Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona  da što prije objelodani informaciju o  požaru na vozilu novinara Emila Karamatića, u dvorištu njegove porodične kuće u naselju Višići kod Čapljine.

 

- Zbog činjenice da su pronađeni određeni predmeti i tragovi, kako tvrde u policiji, Društvo novinara BiH očekuje da će tako biti pronađeni počinitelj ili više njih. No, značajnije bi bilo pronaći naručitelje tih sijača straha, ovaj put na adresi kolege Karamatića.

 

Stoga, od MUPHNK-a očekujemo što skoriju informaciju o počiniteljima i njihovim mentorima - navode iz Društva novinara BiH.

 

U saopćenju za javnost, podsjećaju na informaciju MUPHNK-a u vezi tog slučaja, u kojoj se navodi da „postoji osnovana sumnja da je požar na vozilu novinara Emila Karamatića podmetnut".

 

- Rečenica je to koja praktično izaziva jezu kod svakog čovjeka u ovoj zemlji, a napose kolega novinara, zbog nezvanog gosta ili više njih koji su protekle noći pohodili dvorište porodične kuće Emila Karamatića u naselju Višići kod Čapljine - navodi se.


(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI