Bakir Hadžiomerović/ Moj stav

Ljudski i katolički bi bilo da Čović od Izetbegovića zatraži da čelnici SDA krvlju stečenu bošnjačku imovinu stave pod hipoteku


07.10.15, 11:51h

 

Jadni moj Ivo Sanader! Nakon svih ovih zatvorskih godina nije čak u stanju skupiti nešto nekretnina po Hrvatskoj, kako bi ga barem privremeno pustili iz murije. Digla se HDZ-ovska kuka i motika, sva tajkunska klika nudi svoje zgrade i vikendice kao zalog da Sanader napokon uz butelju vina zakanta onu staru tuđmanovsku "Free as a bird" od postlennonovskih "The Beatles". 

 

Problem se, međutim, pojavio kad su žbirovi iz zagrebačkog suda provalili da Sanaderovi zagrebački "hypotekari", među kojima ima i odvjetnika i političara i privrednika, za vlastite založene nekretnine nemaju ni građevinske, a kamoli uporabne dozvole. 

 

Digla se HDZ-ovska kuka i motika, sva tajkunska klika nudi svoje zgrade i vikendice kao zalog da Sanader napokon uz butelju vina zakanta onu staru tuđmanovsku "Free as a bird" od postlennonovskih "The Beatles"

 

U pokušaju pronalaska rješenja da dragi Ivo ugleda svjetlo slobode, smatram da bi ljudski i katolički red bio da Dragan Čović, kao nesumnjivi "sanaderovac" i istinski vladar BiH, u budućim pregovorima oko formiranja vlasti od Bakira Izetbegovića ultimativno zatraži i to da čelnici SDA, jer nema nam druge, svoju krvlju stečenu bošnjačku imovinu stave pod sudsku hipoteku, kako bi sijedi i europejski idol predsjedavajućeg Predsjedništva BiH iz zatvora bio pušten na zasluženu hrvatsku slobodu.

 

Imovina ovih iz SDA, rezonirao bi logično Čović, nije za odbaciti, a znamo da je znanje-imanje najveće Hrvatine u BiH svakako u rukama onog umirovljenika-punca čelnika HDZ-a BiH, zbog čijih su kaprica i naopake naravi čak i rijeku Radobolju u Mostaru morali svintati u drugom pravcu.

 

Imovina ovih iz SDA, rezonirao bi logično Čović, nije za odbaciti, a znamo da je znanje-imanje najveće Hrvatine u BiH svakako u rukama onog umirovljenika-punca čelnika HDZ-a BiH, zbog čijih su kaprica i naopake naravi čak i rijeku Radobolju u Mostaru morali svintati u drugom pravcu

 

Zaista su ti penzioneri ponekad namćorasti ljudi, nikad im ne znaš je li poštar s mirovinom na vrijeme zakucao na njhova vrata, pa se u skladu s tim znaju i nezgodno ponašati. Zbog toga, eto, Sanader dugoročno ne smije računati na Čovićevog punca. Ali zato su tu "politički kumovi" šefa bh. HDZ-a Bakir Izetbegović i lik sa fotografije koji (kako mi ga je nedavno opisao ozbiljan američki diplomata vidno šokiran njegovim ukazanjem u Metropolisu) možda i liči na postratnog sarajevskog mafijaša.

 

I zato, samo Čoviću za ljubav, i za stabilnu parlamentarnu većinu, za reformsku agendu, za prodaju oba telekoma i obje elektroprivrede, za onih 100 hiljada zaposlenih i za 100 bogatih familija koje vladaju, za naše bolje sutra i unapređenje odnosa SDA-HDZ, Izetbegović i lik sa slike bi morali, ako ništa, Čoviću ispuniti želju i svu svoju imovinu uložiti u temelje buduće Sanaderove slobode. Pa, majkamustara, susedi smo nismo vukovi.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 

 

 

 


BLIN
KOMENTARI