Evropsko prvenstvo

Sjajni sjedeći odbojkaši iz BIH u borbi protiv Njemačke za zlato: Naprijed, momci!

Sport 07.10.15, 08:35h

Sjajni sjedeći odbojkaši iz BIH u borbi protiv Njemačke za zlato: Naprijed, momci!
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, na korak je od velikog cilja - odbrane titule prvaka Starog kontinenta. Puleni selektora Mirze Hrustemovića nadigrali su reprezentaciju Ukrajine sa 3:0 (25:20,25:12,25:20) u jučerašnjem polufinalu u njemačkom Warendorfu i tako prošli u finale u kojem će danas u 15.30 sati igrati protiv domaćina Njemačke, koja je u drugom polufinalnom susretu bila bolja od selekcije Rusije sa 3:2 (18:25, 26:24, 23:25, 25:21, 15:13)

 

 


Naši zlatni odbojkaši ostvarili su jučer petu uzastopnu pobjedu na EP, ne izgubivši nijedan set što je najbolji pokazatelj u kakvoj se formi nalaze pred današnje veliko finale protiv Njemačke.   

 

- Sve što smo se bili dogovorili uoči polufinalna i realizovano je. Šansu u polufinalu dobili su svi. Uz to, selektor Hrustemović je odmarao nekoliko naših ključnih reprezentativaca u ovom polufinalu sa Ukrajincima, koji imaju dobru šestorku, ali "nemaju klupu". Nijednog trenutka se nismo pribojavali ni strahovali od ovog polufinalnog meča. Vjerovali smo u sebe. Odigrali smo dobro i na kraju  pobijedili i ušli u finale, rekao je kapiten bh. tima Sabahudin Delalić, dodavši:

 

- Pred nama je ključna utakmica. Šta sad reći - finale kao finale - biće teško, ali sigurno je da ćemo mi dati maksimum i ostaviti srce na terenu jer smo ovdje i došli da odbranimo naše evropsko zlato. Što se tiče protivnika, nama je zaista svejedno da li u finalu igramo sa Njemačkom ili, pak, Rusijom. Ovog puta ispalo je da ćemo se sastati sa Njemačkom, domaćinom  EP-a, no, atmosfera u našem timu je vrhunska i mi se nadamo najboljem. Želim zahvaliti svima na podršci, pa i našim radnim kolegama sa posla, koji su nam dali priliku da odemo na pripreme i odigramo ovo EP. Što se tiče finala, nećemo potcijeniti rivala. Njemačka će imati veliku podršku svojih navijača, međutim, sigurno je da ćemo je imati i mi jer će doći mnogo Bosanaca i Hercegovaca iz Njemačke, kao i okolnih zemalja da nas bodre u finalu, a tu će biti svakako i uvijek odani BH Fanaticosi. Idemo se boriti za zlato, poručio je Delalić. 

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI