Nakon što im je upropastio život

Njihov očuh je pedofil i silovatelj: 20 godina kasnije, one su ga pronašle i surovo mu se osvetile!

Hronika 06.10.15, 20:39h

Njihov očuh je pedofil i silovatelj: 20 godina kasnije, one su ga pronašle i surovo mu se osvetile!
- James nam je oduzeo nevinost, uzeo nam je najdragocjenije godine života. Bile smo samo male djevojčice, a on je iskoristio priliku i seksualno nas uznemirio - rekla je Danielle Michalik-May (30), najstarija od tri sestre koje su bile zlostavljane

 


Sestre Danielle, Terri-Ann i Patricia u djetinjstvu je zlostavljao očuh James Lawton, nakon čega mu se gubi trag. Međutim, 20 godina kasnije, one su ga pronašle na Facebooku i dovele pred sud. 


On je uhapšen u avionu na aerodromu Heathrow nakon što su sestre javile policiji da su ga locirale, a odmah zatim je uhapšen i zadržan u pritvoru, piše Daily Mail.


Sestrama je trebalo mnogo snage i hrabrosti da izađu pred sud i kažu sve što ih je godinama tištalo. Njihov očuh je bio pedofil i silovatelj, koji je bio spreman na užasne stvari.


– James nam je oduzeo nevinost, uzeo nam je najdragocjenije godine života. Bile smo samo male djevojčice, a on je iskoristio priliku i seksualno nas uznemirio. Još uvijek nas progoni to što je James uradio. Vraćaju nam se “stare slike” i činjenica da je u zatvoru je jedina pravda koju smo tražile – rekla je najstarija sestra, Danielle (30).


Terri-Ann je bila ta koja je uspjela da sazna gdje se James nalazi. Ušla mu je “u trag” putem Facebooka, na kojem je vidjela da se trenutno nalazi u Bocvani u Africi, gdje živi sa svojom suprugom.


– Krv je počela da mi vri, nisam znala da li ima još djece i da li će i njih uznemiravati kao i nas. Predstavila sam se lažno i započela konverzaciju sa njim. Nekako je uspio da sazna ko stoji iza lažnog profila, a zatim mi se javio neki doktor koji je napisao da je James mrtav – dodala je Terri-Ann.


Sestre su ovaj slučaj prijavile policiji, a organi su ga pratili tri godine, da bi ga napokon uhapsili u martu. Silovatelj je osuđen na 12 godina zatvora zbog zlostavljanja tri sestre od 1993. do 1999. godine.


– Pravda je spora, ali dostižna. Nadam se da će zauvijek ostati u zatvoru i da će ključ njegove ćelije čuvari izgubiti. On je ništavac jedan, ostaje samo nada da više neće prići nijednom djetetu – zaključila je Terri-Ann.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI