Tragedija na stadionu Grbavica

Kantonalni sud Sarajevo: Počelo suđenje za ubistvo Mirze Raščića

Hronika 06.10.15, 11:02h

Kantonalni sud Sarajevo: Počelo suđenje za ubistvo Mirze Raščića
U sarajevskom Kantonalnom sudu danas je počelo suđenje Izudinu Tahiroviću (1989) iz Sarajeva, optuženom za ubistvo navijača Željezničara Mirze Raščića

 

Raščić je, kao što je poznato, ubijen 16. aprila na stadionu Grbavica u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar, a osim ubistva, Tahirović je optužen i za nedozvoljeno posjedovanje oružja, preciznije pištolja.

 

Tahirović je te večeri, prema navodima potvrđene optužnice, u namjeri da ubije Raščića zbog ranije neriješenih odnosa, ušao u prostorije Udruženja navijača FK Željezničar, koje se nalaze na sjevernoj tribini stadiona.

 

Prema optužnici, Tahirović je u Raščića ispalio četiri hica, a potom je pobjegao i sakrio pištolj. Tri sata iza ponoći, kada je saznao je da je Raščić preminuo, Tahirović je nazvao policiju, rekao šta je uradio te gdje se nalazi, nakon čega je uhapšen. 

 

Nakon čitanja optužnice, tužiteljica je najavila da će tokom predstojećeg postupka dokazati krivnju optuženog, nakon čega je advokat Izet Baždarević, koji brani Tahirovića, negirao navode da je postojao umišljaj njenovog klijenta, kao i to da je on imao oružje. 

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI