VIDEO/ TEASER ZA FILM O ZLATNOM DOBU SARAJEVA

Budi raja Pišonje i Žuge i podrži ih na Indiegogo!

Kultura 05.10.15, 12:58h

Budi raja Pišonje i Žuge i podrži ih na Indiegogo!
Mjesec oktobar bit će u znaku ove kampanje, dok je zvanični start fundraising kampanje 29. oktobar. Od tog trenutka, pa narednih 50 dana, publika iz svih krajeva svijeta moći se putem Indiegogo da svojim skromnim ali za ovaj filmski projekat izuzetno značajnim prilozima, aktivno učestvuje u stvaranju filmske verzije priče o Pišonji i Žugi

 

Danas se u prijestolnici Hrvatske, u okviru Urbanog piknika koji se organizira u sklopu fesivala "Ja BiH/5 Dana Sarajeva u Zagrebu", predstavlja veliki filmski i tv projekat - "Balada o Pišonji Žugi".

 

Samo predstavljanje projekata započeto je premijerom prvog video teasera za ovaj filmski projekat u progamu HRT-ove emisije "Dobro jutro, Hrvatska". U zagrebačkom klubu Velvet je za večeras zakazano prikazivanje nešto šireg materijala u trajanju od osam minuta, kao i razgovor sa rediteljima filma Jasminom Durakovićem i Sejom Seksonom, kao i sa Dadom Džihanom, jednim od autora muzike za ovaj film.

 

Razgovor vode Paola Orlić i Vlatka Volarević, dok će se kasnijem dijelu program "Urbani piknik" predstaviti umjetnica Amra Zulfikarpašić, producentica i novinarka Angelina Albijanić-Duraković i domaćini Ismet Efendić i Ivica Popalo, te masterchefovi Gabriel Ključe i Igor Gudac.

 

Večerašnja promocija video teasera u Zagrebu je, zapravo, početak velike fundrasing kampanje na internetskoj platform Indiegogo, putem koje će buduća publika i fanovi pjesama "Zabranjenog pušenja" i zlatnog doba Sarajeva iz 1980-ih moći svojim prilozima i donacijama pomoći nastajanje ovog velikog filmskog projekta.  

 

Mjesec oktobar bit će u znaku ove kampanje, dok je zvanični start fundraising kampanje 29. oktobar. Od tog trenutka, pa narednih 50 dana, publika iz svih krajeva svijeta moći se putem Indiegogo da svojim skromnim ali za ovaj filmski projekat izuzetno značajnim prilozima, aktivno učestvuje u stvaranju filmske verzije priče o Pišonji i Žugi.

 

Reditelji ovog filma su Jasmin Duraković i Sejo Sekson, a u filmu će igrati mnoge velike i poznate zvijezde iz čitavog regiona. Tako se u teaseru koji je danas promoviran pojavljuju: Ivan Đorđević (Pišonja), Dino Sarija (Žuga), Jelena Gavrilović, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Haris Burina i drugi.

 

Produkcija filma i tv serije trajat će tokom 2015. i 2016. godine, dok se premijere očekuju ujesen 2016.

 

Pogledajte među prvima prvi teaser za "Baladu o Pišonji i Žugi".

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI