VIDEO/ MRLJA NA VELIKI FUDBALSKI DOGAĐAJ

Pripadnici osiguranja derbija na Grbavici brutalno pretukli navijača

Sport 05.10.15, 12:24h

Pripadnici osiguranja derbija na Grbavici brutalno pretukli navijača
Na Grbavici je jučer odigran 106. vječiti derbi između Željezničara i Sarajevu u kojem su više razloga za zadovoljstvo imali navijači Plavih

Golom Brazilca Tiaga najtrofejniji bh. klub stigao je do pobjede protiv ljutog rivala i aktuelnog šampiona države. Susret su obilježili i navijači koji su bezrezervno davali podršku svojim ljubimcima u tradicionalnom nadmetanju ko će biti glasniji, bolji i inovativniji.

 

Bilo je tu i standardnih provokacija, ali stvari nisu izmakle kontroli. Čak naprotiv. Manijaci i Horde zla su se posebno istakli uoči samog početka utakmice.  Naime, Horde zla su skandiranjem odali počast Vedranu Puljiću, da bi istom mjerom uzvratili Manijaci.

 

Potom su se obje navijačke grupe sjetile i Mirze Raščića, ubijenog navijača Željezničara, a njihovo zajedničko skandiranje je potez koji zaslužuje svaku pohvalu. Ipak, da ružne scene ne mogu zaobići najveću utakmicu u našoj državi dokaz je video snimak koji je u našu redakciju pristigao od jednog čitaoca koji je događaj posmatrao sa sjeverne tribine stadiona Grbavica. Na snimku se jasno može vidjeti kako pripadnici osiguranja brutalno udaraju jednog navijača koji je priveden zbog snimanja akcije koju su pripadnici sigurnosne agencije zajedno s policajcima sprovodili.

 

Tom prilikom pomenutom navijaču su uništene i naočale. Da li je u ovom slučaju došlo do prekoračenja ovlasti ostavljamo nadležnima da odluče. U svakom slučaju dojma smo da se jedan navijač mogao i morao profesionalnije privesti od strane višestruko brojnijeg osiguranja. 

 

 

(avaz.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI