Oglasio se prvi put

Asad nakon ruske akcije u Siriji: Moramo pobijediti ili će se cijeli Bliski istok raspasti!

Hronika 04.10.15, 19:32h

Asad nakon ruske akcije u Siriji: Moramo pobijediti ili će se cijeli Bliski istok raspasti!
Sirijski predsjednik Bašar al-Asad izjavio je da su Sirija, Rusija, Iran i Irak ujedinjeni u borbi protiv terorizma i da će ga vjerojatno uspjeti poraziti, ali je također upozorio da bi neuspjeh imao razorni učinak za Bliski istok

 

Te četiri zemlje postići će rezultate, za razliku od koalicije predvođene SAD-om u vrijeme čijih je jednogodišnjih zračnih udara protiv militanata Islamske države u Siriji i Iraku došlo do širenja nasilja, rekao je Asad u intervjuu za iransku televiziju objavljenom u nedjelju.

 

Sirija i njezini saveznici moraju uspjeti "ili ćemo biti suočeni s razaranjem cijele regije", kazao je.

 

Pozvao je zapadne zemlje da se priključe njegovoj koaliciji. "Ako se države pridruže na ozbiljan i iskren način borbi protiv terorista, ako ništa drugo barem prestajući ih podupirati, puno brže ćemo doći do rezultata", rekao je.

 

Po njegovim riječima, samo Sirijci mogu odlučivati o promjenama političkog sustava u zemlji ili njezinim čelnicima, objavilo je predsjedništvo na Twitteru citirajući dijelove njegovog intervjua.

 

"Rasprava o političkom sustavu ili dužnosnicima u Siriji je unutarnja stvar Sirije", rekao je Asad.

 

Asadovi međunarodni protivnici kažu da bilo kakvo političko rješenje za okončanje građanskog rata u Siriji mora uključivati Asadov odlazak, iako su neke zapadne države ublažile svoja stajališta izjavivši da bi on mogao ostati na vlasti za vrijeme prijelaznog razdoblja.

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI