Protiv neugodnih mirisa

Tri trika za uvijek mirišljavu kuhinju

Auto & Dom 04.10.15, 11:21h

Tri trika za uvijek mirišljavu kuhinju
Kuhinja je prostorija u domu koja najfinije miriše kada se u rerni peče fino pečenje ili se širi miris svježe pečenih kolača

 


No miris koji se nakon pečenja zadrži i idući dan više i nije tako ugodan. No zbog toga se više ne morate brinuti jer pronašli smo tri prirodna rješenja za kuhinju mirišljavu poput cvjetića.


1.U kuhinji se zadržao miris od sinoćnje večere


U posudu s vrelom vodom stavite malo narančine kore i cimeta te pustite da vrije nekoliko minuta. Ugasite vatru te ostavite posudu na štednjaku cijeli dan kako bi se ugodan slatkasti miris proširio kuhinjom i zamijenio neugodan miris. 


2. Frižider ima neugodan miris


Prvo pronjuškajte po frižideru kako biste pokušali naći krivca koji širi neugodan miris. Ako se miris uvukao u frižider i ne prolazi unatoč tome što ste izvadili namirnicu koja ga je širila, naspite na tanjir sodu bikarbonu te ga ostavite u frižideru jedan dan. Za jače mirise napunite tanjir svježim zrnima kafe i ostavite u frižideru nekoliko dana. Protiv kiselkastog mirisa najbolje djeluje drveni ugljen. Stavite par komada ugljena na tanjir i ostavite u frižideru nekoliko dana da upije miris.


3. Kuhinja miriše po dimu od cigareta


U plitku posudu nalijte ocat i pustite ga da odstoji kako bi upio miris dima od cigareta.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI