Foto / Namjerno ili slučajno

Poster filmskog hita krije propust: Možete li pronaći grešku na ovoj slici?

Kultura 03.10.15, 19:29h

Poster filmskog hita krije propust: Možete li pronaći grešku na ovoj slici?
U odabrana je kina već stigao, a u sva ostala bi uskoro trebao stići film The Walk (u nas preveden kao Put do slave) redatelja Roberta Zemeckisa, u kojemu Joseph Gordon Levitt utjelovljuje Philippea Petita, poznatog po slavnom hodu po žici 1974. godine između dvaju tornjeva Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku, koji su 27 godina kasnije srušeni u terorističkim napadima

 


No, na posteru koji najavljuje dolazak ovog uratka u američka kina mnogi su primijetili grešku.


Čini se, naime, da su tornjevi blizanci iz financijskog središta na Manhattanu, koji se nalazi na južnom dijelu tog njujorškog otoka, iz nekog razloga preseljeni u Midtown, odnosno središnji dio otoka.


U Midtownu su ulice uglavnom pravilno raspoređene, što se vidi i na posteru, dok su u financijskom središtu nešto nepravilnije. Također, nigdje se na posteru ni ne nazire rijeka Hudson, a treći dokaz da su tornjevi preseljeni u krivi dio grada su katedrala svetog Patrika i sjedište TV kuće NBC, popularni 30 Rockefeller Center, koje oštrije oko može zamijetiti na slici. Ta dva objekta se nalaze u Midtownu i udaljena su oko šest i po kilometara od lokacije na kojoj su se nekoć uzdizali blizanci.


Magazin Time primjećuje da je u promotivnim spotovima za film lokacija blizanaca pogođena. Nije jasno zašto je s posterom situacija drugačija.

 

plakat-the-walk

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI