Život sa haaškim optuženikom pravi pakao

Hadžićeva supruga: Goran je monstrum od čovjeka! Takva ponižavanja i maltretiranje porodice se ne mogu opisati

Hronika 03.10.15, 17:56h

Hadžićeva supruga: Goran je monstrum od čovjeka! Takva ponižavanja i maltretiranje porodice se ne mogu opisati
Ne daj bože nikome takva poniženja i maltretiranje. Bio je diktator u porodici, odahnuli smo dok je bio u bjekstvu

 

Živka Hadžić, supruga Gorana Hadžića, haškog optuženika koji je pušten iz Sheveningena na liječenje u Srbiju jer ima karcinom mozga, u ispovijesti za Kurir kaže da je bivši lider krajiških Srba monstrum i diktator koji je godinama psihički zlostavljao cijelu porodicu.
 

Hadžić je tokom godina skrivanja stvorio paralelnu porodicu, dobio kćerku, a nedavno je od Živke Hadžić zatražio razvod jer želi da se oženi dugogodišnjom ljubavnicom. Živka kaže da je uvijek bio nemoralan i da je cijela porodica patila zbog njegovog ponašanja.

 

- Ne dao bog nikome. Takva ponižavanja, takav duševni bol, maltretiranje porodice, to se ne može opisati. Kad vam usred sna upadnu naoružani policajci s fantomkama radi pretresa, da provjere da ga slučajno ne krijemo. Ko je taj koji može moje duševno zdravlje da nadoknadi? I sad, poslije svega, ponovo se Goran povampirio. Postao je monstrum, iako je uvijek bio diktator u porodici - priča u dahu Živka Hadžić i dodaje:


- Ali kome sam smjela reći da je on to? Kako to da kažem za srpskog heroja, svi bi mene osudili. Uvijek je bio nemoralan, imao je bezbroj žena. Kćerka ga je sretala s drugima. Svoju djecu je mnogo napatio, a ja sam sve gutala. Znala sam da mijenja žene, ali prosto nisam imala kud s djecom.

 

zivka-hadzic

Kako tvrdi, Hadžić za nju nije bio nikakav ratni zločinac, za šta ga optužuju, ali je porodicu izlagao mentalnom nasilju.


- Jednom su neki mediji za njega napisali „Konačno je dolijao gospodar života i smrti“, a ja kažem da je on uvijek bio gospodar života i smrti naše porodice. On nikakav ratni zločinac nije bio, on je nad porodicom vršio mentalno nasilje. Mi smo odahnuli dok je bio u bjekstvu s jedne strane, a s druge, država nas je maltretirala s pretresima. Sve je bilo kako glavni gazda kaže, a to je bio on - zaključuje Živka i dodaje da još ne zna da li će mu dati razvod, jer po njenom on nije svjestan da rasuđuje, a ona nema para da plati vještaka koji bi dokazao da on nije sposoban da sam odlučuje.


- Dva tumora, ne daj bože nikome. Bude mi žao Gorana. Ali, kad razmislim da je zaboravio svoju porodicu, sina, kćerku, dvoje unučića, sestru, ne računajući mene, ne znam šta bih rekla - kaže još uvijek zakonita Hadžićeva supruga.
 

Naime, otkako je osnovao drugu porodicu s ljubavnicom, Hadžić je malo-pomalo prekinuo kontakt sa Živkom i djecom.


- Goran se posljednji put čuo sa sinom Srećkom 25. maja. Tada mu je rekao: „Biraj između mame i mene.“ A Srećko mu je odgovorio: „Tata, pa to meni liči na nepristojnu ponudu. Ja isto volim i tebe i mamu.“ Goran mu je tada dodao: „Njih svih sam se odrekao, a o tebi ću još razmisliti.“ Ali izgleda da se i sina odrekao, jer poslije toga se više nisu čuli - priča Živka.

 

Samo nekoliko dana od Goranovog rođendana, unuka Jana od kćerke napunila je četiri godine i čekala je svog djedicu da se pojavi. Međutim, on nije došao.

 

- On se i unuka i unuke odrekao, a ne zna ni da mu je kćerka po treći put trudna - kaže Živka Hadžić i podsjeća da ona i sin jedva sastavljaju kraj s krajem.


- Mi živimo od milostinje prijatelja. Četri mjeseca živimo kao bijednici. Meni nikad nije dao da radim. Na rubu smo egzistencije, a on voda na večere, časti unaokolo što se ponovo oženio. A mi gladujemo i čekamo ko će nam pomoći - jada se Živka.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI