Obraćanje na kongresu SDP-a

Komšić: Na nama je da zaustavimo podjelu BiH na tri tora i odbranimo tekovine ZAVNOBiH-a

Front 03.10.15, 11:56h

Komšić: Na nama je da zaustavimo podjelu BiH na tri tora i odbranimo tekovine ZAVNOBiH-a
Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte kazao je na 6. Kongresu da je SDP stranka sa tradicijom koja je nephodna za politički život BiH

 

On se referirao na govor Nermina Nikšića koji je održao na Kongresu DF-a o ujedinjenju ljevice u BiH.

 

- I pred nama i pred vama je težak izazov. Kolokvijalno to zovu ujedinjenje ljevice što god da to znači, koliko smo svjesni jedne vrste historijske odgovornosti koja leži na nama vrijeme će pokazati. Čini mi se da BiH u ovom poslijeratnom periodu nikada nije bila bliža tome da se podijeli definitivno, pa čak i administrativno u tri etnička tora ili cejline. I na nama i na vama je odgovornost da to zaustavimo, da branimo tekovine ZAVNOBiH-a, sažete u jednu jedinu rečenicu svih onih koji su rođeni ovdj i koji je vole, koji joj pripadaju, borbe za nju, na svakom pedlju teritorije. To je borba koja je pred nama i čini mi se da nikada neće biti teža, to je dogovont koju nosmimo - kazao je Komšić.

 

Druga vrsta odgovornosti je prema penzionerima, radnicima,borcima. Treći izazov je koliko kao organizacij spremni da uđmo u to i da na toj ideji napravimo  nešto korisno za BiH.

 

Komšić je pozvao sve one koji nisu članovi SDP-a i DF-a a ima ih, da im se pridruže i da zajedno ostvare ciljeve koji su nam potrebni.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI