Ozvaničit će se početak Nikšićevog mandata

Brojni gosti na Kongresu SDP-a: Krivokapić, Čanak, Komšić, Šarović...

Front 02.10.15, 21:34h

Brojni gosti na Kongresu SDP-a: Krivokapić, Čanak, Komšić, Šarović...
Na Kongres Socijaldemokratske partije (SDP) BiH koji se održava 3. oktobra 2015. godine u dvorani Mirza Delibašić dolaze i brojni gosti iz regiona, a među njima je i Ranko Krivokapić, predsjednik SDP-a Crne Gore i Skupštine Crne Gore, Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i mnogi drugi, piše bh. novinska agencija Patria

 

Kako je za Patriju kazao Damir Mašić, član Predsjedništva SDP-a na Kongres će doći i brojni političari iz BiH, a svoj dolazak najavio je Željko Komšić, predsjednik DF-a, Mirko Šarović, član Predsjedništva SDS-a.

 

Od 10 do 12 sati planirana su obraćanja gostiju, kao i predsjednika SDP-a Nermina Nikšića.

 

Inače, u radu Kongresa će učestvovati 859 delegata koji će birati novi saziv Glavnog i Nadzornog odbora, a bit će mijenjan i Statut i Program SDP-a BiH.

 

Na samom Kongresu bit će i ozvaničen početak mandata predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića, nakon što je izabran na izborima 20. septembra  po sistemu “Jedan član-jedan glas” sa 12.883 glasa.

 

Članovi Glavnog odbora njih 110 birat će potpredsjednike SDP-a, Predsjedništvo i generalnog sekretara.

 

Glavni odbor SDP-a BiH ranije je usvojio tekst Prijedloga Statuta partije, koji će biti proslijeđen delegatima Kongresa na usvajanje, kao i Prijedlog inoviranog Programa SDP BiH, koji će biti dostavljen delegatima.

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI