Video / Pouzdani limeni ljubimci

Tri modela automobila koji traju vječno

Auto & Dom 02.10.15, 13:57h

Tri modela automobila koji traju vječno
Dovoljno je pogledati na cestu oko sebe ili čekajući tramvaj da uočimo ogromni 'vozni park' i bezbroj automobila i njihovih starijih i novijih modela. Iako se svake godine pojavljuju i novi, postoje oni koji, prema svojom dugom prisutnošću na cesti, kao da 'odbijaju umrijeti'

 

Kiplinger donosi "svoj 'top 3' automobila koje možete voziti zauvijek", a na prvom mjestu je, prema pouzdanosti i broju prodanih primjeraka, Honda Accords. Može izdržati i do 300 hiljada kilometara bez servisa, i pouzdana je svojim korisnicima zbog malog broja potrebnih popravaka koje su imali posljednjih godina.

 

Od svih automobila koje je 1990-ih i 2000-ih godina na tržište izbacio General Motors, najviše nagrada za kvalitetu ipak je pokupio Buick LeSabre, koji su bili popularni među starijim vozačima, koji su s njima ipak rukovodili opreznije i pazili kako voze, prenosi N1.

 

Treći je Geo Prizm, koji također "živi zauvijek". Tajna je "ispod kože", jer se zapravo radi o Toyoti Corolli. Taj automobil, ali i Chevy Novas, Chevy Prizms i Pontiac Vibes su svi proizvedeni na istoj traci u Kaliforniji, a vlasnici su General Motors i Toyota.

 

Taj projekt 'dijeljenja tehnologije', iz koje su proizašla sva ta Corollina braća, završio je 2010. godine, a za sobom je ostavio pouzdane Prizme.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI