film rediteljke i scenaristice Ines Tanović

Bh. kandidat za Oscara 'Naša svakodnevna priča“ od 1. oktobra u kinu Meeting Point

Mediji 28.09.15, 11:38h

Bh. kandidat za Oscara 'Naša svakodnevna priča“  od 1. oktobra u kinu Meeting Point
Bh. kandidat za nagradu Oscar, NAŠA SVAKODNEVNA PRIČA, film rediteljke i scenaristice Ines Tanović, od 1. oktobra moći će pogledati i publika u sarajevskom kinu Meeting Point

Podsjećamo, film se od 23. septembra prikazuje i na redovnom repertoaru multipleksa Cinema City.

 

Film Ines Tanović je svjetsku premijeru doživio na proteklom, 21. Sarajevo Film Festivalu gdje je naišao na odlične reakcije publike i kritike. Nakon Sarajeva NAŠA SVAKODNEVNA PRIČA, prikazana je i na festivalima u Montrealu, Portorožu i Tuzli gdje je osvojio nagradu Vila za najbolji igrani film. Proteklog vikenda film je prikazan i na Raindance Film Festivalu gdje je naišao na sjajne reakcije publike. 

 

U narednom periodu vidjeće ga i publika na Cottbus Film Festivalu, Eastern Neighbours Film Festivalu, Cairo Film Festivalu, Thesaloniki Film Festivalu, Goteborg Film Festivalu, Palm Springs Film Festivalu...

 

Uloge u filmu ostvarili su neki od najznačajnijih regionalnih glumaca: Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Ornela Bery, Vedrana Seksan, Maja Izetbegović, Nina Violić,  Marko Mandić, Boro Stjepanović, Goran Bogdan, Aleksandar Seksan, Enis Bešlagić, Mirvad Kurić, Goran Navojec, Moamer Kasumović, Božo Vrećo.

 

Producent filma NAŠA SVAKODNEVNA PRIČA je Alem Babić, koproducentice su Dunja Klemenc i Zdenka Gold, direktor fotografije je Erol Zubčević, ASBiH, montažu potpisuje Redžinald Šimek, scenografiju Mario Ivezić, kostimografiju Sanja Džeba, dizajn zvuka Igor Čamo, make up artistica je Tina Šubic Dodočić, a muziku potpisuje Halka.

 

Medijski partneri prikazivanja filma u bh. kinima su: RSG radio, Antena radio i portal Klix.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI