VIDEO/ HOROR UŽIVO

'Ukleti automobil' odveo je u smrt najveću glumačku zvijezdu svih vremena, a od priče o njemu ćete se slediti

Mediji 28.09.15, 10:18h

'Ukleti automobil' odveo je u smrt najveću glumačku zvijezdu svih vremena, a od priče o njemu ćete se slediti
James Dean je sa 24. godine poginuo. Imao je nekoliko filmskih uloga, postao je legenda i osoba koju i dan danas obožavaju milioni ljudi. Njegova iznenadna smrt i dalje se prepričava, a nagađanja o prokletstvu nikada nisu prestala

30. spetembra 1955. godine život je izgubila jedna od najvećih zvijezda svog vremena, mladi buntovnik bez razloga, kako su ga neki nazivali, upravo zbog filmova koji su ga proslavili. Dean je jedini glumac koji je dobio posthumnu nominaciju za filmsku nagradu Oscar. Ostao je jedini glumac koji je bio posthumno nominovan za još dve filmske nagrade. 

 

Činilo se da je pred njim velika glumačka karijera. James je za života stalno ispoljavao svoju ljubav prema trkačkim automobilima. Iako ih je imao mnogo, jedan ga je koštao života. Kada je ugledao srebrni “Porsche Spyder“ bila je to ljubav na prvi pogled. 1955. godine postojalo je samo 90 takvih automobila i Dean je morao da ga posjeduje. 

 

Već sam nadimak automobila nije slutio na dobro “Little Bastard“ (malo kopile). Jamesovi prijatelji su ga upozorili da vodi računa, ali nije slušao. Krenuo je na trku u Kaliforniju, ali tamo nikada nije stigao. Na raskrsnici nije uspio da zaustavi automobil i došlo je do teškog sudara. Navodno je na mjestu ostao mrtav zbog slomljenog vrata. Tada su se pojavile priče o prokletstvu. 

 

 

Njegova smrt je bila šok za milione fanova, a neki su odbili da povjeruju u njegovu smrt. Njegova nadgrobna ploča je dva puta bila ukradena. Njegov uništeni automobil je kupio mehaničar George Baris za dvije i po hiljade dolara. 

 

Automobil je na kraju bio izložen kao eksponat sabraćajnih nesreća 1960. Godine. Ovaj automobil je nestao u toku putovanja za Los Angeles, koji je prevozio jedan kamion, i od tada se ne zna gde je.

 

Priča o prokletstvu je obrađena i u romanu Stevena Kinga pod nazivom “Christine“. Priča o ukletom automobilu koji neodoljivo podsjeća na istinitu priču o glumačkoj ikoni Jamesu Deanu.

 

 

(b92.net/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI