Poseban užitak

Dašak Hollywooda na platou Skenderije: Večeras koncert Sarajevske filharmonije

Kultura 05.09.15, 13:57h

Dašak Hollywooda na platou Skenderije: Večeras koncert Sarajevske filharmonije
Sarajevska filharmonija će večeras ponovo nastupiti pod otvorenim nebom, i pokloniti koncert filmske muzike sarajevskoj publici.

 

Veoma posjećeni koncert od prošle godine očito je ostavio traga, te je ove godine odlučeno da se forma prekopira i preseli na novu lokaciju, na plato KSC-a Skenderija, piše Oslobodjenje.ba.

 

- Ovaj lokalitet je odabran zato što je koliko-toliko izolovan od buke koju stvara sarajevski saobraćaj, a opet se nalazi u centralnoj jezgri grada. Plato je i dovoljno širok da primi veći broj publike, samo se uzdamo da nas i vrijeme posluži pa da možemo uživati u ljetnoj noći ispunjenoj melodijama iz filmova, kazala je Nina Granov iz Filharmonije.

 

Koncert će početi u 20.30 sati, a publika će biti u prilici čuti neke od najvećih klasika filmske muzike, kao što su melodije iz filmova o James Bondu, "Ratova zvijezda", "Nemoguće misij"e, ali i starih klasika kao što je "Kum" i "My Fair Lady".

 

 

- Odabrali smo repertoar koji je prepoznatljiv svima, i melodije na koje je publika već navikla. Samo, ovaj put će sve njih moći čuti u izvedbi orkestra uživo, što daje posebnu čar, dodaje Granov.

 

Organizatori su naglasili da će se u slučaju kiše koncert preseliti u dvoranu KSC-a Skenderija, ali nadajmo se da do toga ipak neće doći i da će sarajevska noć večeras ipak biti ispunjena filmskim melodijama.

 

Nakon ovog koncerta, Sarajevska filharmonija vrlo brzo započinje i svoju novu sezonu. Tako će 18. septembra biti održan koncert na kojem će nastupiti solistica iz Francuske, vrsna violončelistica Anne Gastinel, a na repertoaru će biti izvedbe E. Elgara i A. Dvořák.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI