FOTO/ Situacija u Mađarskoj sve napetija

Izbjeglice probile policijski kordon i pješke krenule ka Austriji

Hronika 04.09.15, 21:35h

Izbjeglice probile policijski kordon i pješke krenule ka Austriji
Kako su za AA kazali neki od migranata, policija je intervenisala suzavcem i pendrecima ali su i oni "odgovorili kamenicama koje su pronašli na šinama"

 

Oko 500 izbjeglica koji su bili u vozu u Mađarskoj probili su policijski kordon i pješice se uz prugu zaputili ka Austriji, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Policija je zatvorila vagone u kojima su se nalazili migranti u pokušaju da spriječe njihov izlazak. Međutim, migranti su izašli iz voza i probili policijski kordon te uz prugu pješačili oko šest kilometara. Njihovo kretanje nije ometalo normalno odvijanje željezničkog saobraćaja.

 

Kako su za AA kazali neki od migranata, policija je intervenisala suzavcem i pendrecima ali su i oni "odgovorili kamenicama koje su pronašli na šinama."

 

izbjeglice

 

"Mi nemamo problema sa Mađarima kao ni sa policijom te zemlje. Mi smo kupili karte za Austriju i Njemačku. Tamo želimo ići. Ne želimo ići u kampove", kazao je jedan od njih.

 

U sukobima sa policijom povrijeđen je i jedan 60-godišnjak.

 

Mađarska je prije nekoliko dana obustavila željeznički saobraćaj u glavnom gradu te zemlje u cilju sprječavanja brojnih migranata da se prebace do Austrije i Njemačke. Migranti negoduju te ne žele napustiti stanicu jer tvrde kako imaju dokumente te ispravne vozne karte.

 

(AA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI