Izgubio povjerenje Džemala Šabića i Poslovnog odbora

Generalni direktor FTV-a otkrio zašto je smijenjen Avdo Avdić: Vjeruju da će novi radni zadatak raditi 'etički bistrije'

Mediji 04.09.15, 19:54h

Generalni direktor FTV-a otkrio zašto je smijenjen Avdo Avdić: Vjeruju da će novi radni zadatak raditi 'etički bistrije'
Generalni direktor dalje navodi da, baš kao što je Avdiću prije tri i po godine dao povjerenje potpisom na njegovo imenovanje, to isto povjerenje, a u pogledu Avdićevog profesionalog izraza i njegovog odnosa prema hijerarhijskoj liniji rukovođenja, više ne postoji

 

Višegodišnji urednik Informativnog programa na Federalnoj televiziji Avdo Avdić smijenjen je u srijedu sa ove funkcije, a iz ovog javnog servisa oštro negiraju da je Avdićevo "smaknuće" sa uticajne pozicije politički motivisano.

 

Generalni direktor FTV-a Džemal Šabić pojasnio je u izjavi za Oslobođenje razloge Avdićeve smjene, naglasivši kako je dosadašnji urednik Informativnog programa FTV-a izgubio u potpunosti povjerenje kompletnog saziva Poslovodnog odbora, čiji je i Šabić član.

 

Generalni direktor dalje navodi da, baš kao što je Avdiću prije tri i po godine dao povjerenje potpisom na njegovo imenovanje, to isto povjerenje, a u pogledu Avdićevog profesionalog izraza i njegovog odnosa prema hijerarhijskoj liniji rukovođenja, više ne postoji, te će ugovor biti ponuđen nekome drugome iz FTV-a, piše Oslobodjenje.ba.

 

Urednik multimedije

 

- Povjerenje na nivou vršioca dužnosti urednika IP-a u narednom periodu ići od  Poslovodnog odbora i uredničkog kolegija prema Aleksandru Markoviću, koji već više od 13 godina radi na FTV-u i koji jednako uspješno obavlja sve uredničke, voditeljske, novinarske i reporterske projekte. Avdo Avdić nije izgubio ugovor o radu. Jako bismo voljeli kada bi se vratio konstruktivnim poslovima na FTV-u koji nisu samo dnevnik i informativni program. Avdiću je ponuđen novi radni zadatak, koji bi, cijenimo, mogao provoditi profesionalnije i etički bistrije nego ovaj koji je do sada provodio. Ponuđeno mu je da bude urednik multimedije, kazao nam je Šabić. Dodao je kako još, nažalost, ne postoji Avdićevo razumijevanje da prihvati novi ugovor.

 

- Sve se nadamo da će Avdić shvatiti da je ovo institucija u kojoj se ne može raditi ono šta se želi i najviše voli, već ono što rukovodni ljudi cijene da se od radnih zadataka bilo kome, pa tako i Avdiću, može ponuditi. Sve ostalo je do njega i hoće li uspjeti izgraditi veće povjerenje ili neće, poručuje Šabić, koji naglašava da ni u smjeni Avdića, kao ni u slučaju drugih razrješenja, politika nema upliv ni za milimetar. Kadrovska, poslovna i uređivačka politika, kaže Šabić, potpuno je unutar zidova Federalne televizije, "što smo mi i dokazali godinama unazad".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI