Kapiten nakon povratka iz Brisela

Džeko: Ne zavisimo više sami od sebe, naša sudbina više nije u našim rukama

Sport 04.09.15, 16:50h

Džeko: Ne zavisimo više sami od sebe, naša sudbina više nije u našim rukama
Bh. fudbaleri su po slijetanju u glavni grad BiH bili vidno neraspoloženi

 

Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine danas po povratku u Sarajevo rekao je da nakon poraza u Briselu od Belgije (1:3) o odlasku na EURO 2016 ne odlučuju sami, nego da zavise od drugih rezultata, prenosi Anadolu Agency.

 

Bh. fudbaleri su po slijetanju u glavni grad BiH bili vidno neraspoloženi, ali kapiten je odvojio svoje vrijeme za obraćanje javnosti.

 

“Sada je situacija dodatno zakomplikovana. Može se reći da smo do jučer odlučivali sami o svojoj sudbini, a poslije utakmice više ne. Sada moramo odigrati svoje tri utakmice na najbolji mogući način i nadati se da će Vels i Belgija odratiti svoj dio posla kako treba”, rekao je Džeko I nastavio:

 

“Što se tiče utakmice u Briselu izgubili smo od bolje ekipe. To smo znali smo i prije susreta. Dali smo naš maksimum. To prvo poluvrijeme nije bilo na najboljem nivou. Mada su i oni dali dva gola iz polušansi. Nismo ni mi nešto više pokazali, ali smo imali vodstvo i šteta je što na odmor nismo otišli bar sa neriješenim rezultatom. U nastavku smo bili dosta bolji, ali nam je nedostajalo da se malo više odvažimo i krenemo prema naprijed. Mislim da je bilo prostora u drugom dijelu da dođemo do izjednačenja. Sada se okrećemo Andori. Iako smo favoriti ne smijemo ih potcijeniti, jer danas nema lakih utakmica. Moramo se odmoriti i pripremiti za nedjelju, te dobiti tu utakmicu i onda čekati oktobar i završnicu kvalifikacija.”

 

Mehmed Baždarević, selektor bh. fudbalera žali zbog činjenice da nakon vodstva njegov tim nije dobro reagovao.

 

“Poslije tog vodećeg gola nismo nastavili da stvaramo probleme Belgijancima. Suviše smo naivno primili gol i ostali u našem dijelu terena. Oni su to iskoristili i napravili pritisak, te spriječili da igramo onako kako smo željeli. Primili smo vrlo jeftine golove, nakon grešaka. Na ovom nivou se to skupo plaća. Žao mi je jer nisu oni napravili nešto puno šansi, iako su imali veći posjed lopte. Situacija je ista kao i prije ove utakmice. Samo nam je pobjeda donosila puno bolji položaj. Ovako, kao i prije Brisela, moramo dobiti sve tri utakmice do kraja i čekati rasplet drugih susreta. Važno je da mi svoj dio posla obavimo profesionalno, a onda ćemo vidjeti hoćemo li na kraju biti treći”, kazao je Baždarević.

 

Susret osmog kola Grupe B kvalifikacija za EURO 2016 između BiH i Andore igraće se u nedjelju, 6. septembra na stadionu “Bilin polje” u Zenici. Zbog povrede ovaj ogled vjerovatno će propustiti Emir Spahić.

 

(AA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI