Na magistralnom putu Sarajevo - Zenica

Sarajliju u Vogošći presrele dvije osobe pa ga upucale

Hronika 03.09.15, 15:00h

Sarajliju u Vogošći presrele dvije osobe pa ga upucale
Nakon ukazane pomoći, prebačen je na Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju

 

Sarajliju A.A. (1977.) u srijedu su na magistralnom putu Sarajevo - Zenica, kod tunela Oštrik u Vogošći, zaustavile dvije nepoznate osobe koje su upravljale vozilom ispred njegovog. Tom prilikom jedna osoba je iz pištolja ispalila hitac u njegovom pravcu te mu nanijela povrede.

 

To je kazao policiji nakon što je zatražio pomoć ljekara u Domu zdravlja Vogošća. Dispečeri Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo - punkt Doma zdravlja Vogošća oko 04.10 sati u srijedu su obavijestili Petu Policijsku upravu da im se radi ukazivanja ljekarske pomoći obratio A.A. s povredom u predjelu lijeve natkoljenice nanesene vatrenim oružjem.

 

Nakon ukazane pomoći, prebačen je na Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

 

Obilaskom užeg i šireg lokaliteta, policijski službenici nisu pronašli tragove koji se mogu dovesti u vezu s prijavljenim događajem.

 

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

 

ZAPALJEN SEAT U PRIJEDORSKOJ ULICI

 

U ulici Prijedorska, općina Novi Grad Sarajevo, u srijedu oko 01.00 sati došlo je do požara na putničkom motornom vozilu ''seat'', vlasništvo S.D. iz Sarajeva.

 

Požar su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. Nije bilo povrijeđenih osoba, a na vozilu je nastupila materijalna šteta.

 

O tome je obaviješten tužilac Kantonlnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.

 

Izvršenim uviđajem konstatirano je da je požar izazvala nepoznata osoba, posipanjem zapaljivom tečnošću, a potom upotrebom otvorenog plamena.

 

Policijski službenici nastavljaju rad na rasjvetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

OTET ZLATNI LANČIĆ I NAUŠNICA

 

Nepoznata osoba u srijedu oko 14.30 sati izvršila je razbojništvo nad B.N. iz Sarajeva, u haustoru zgrade u ulici Kaptol, općina Centar Sarajevo.

 

Otet je zlatni lančić i naušnica.

 

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

RAZBOJNIŠTVO U ULICI HENDEKUŠA

 

Tri nepoznate osobe u srijedu oko 19.00 sati izvršile su krivično djelo razbojništva nad K.A. iz Sarajeva, u ulici Hendekuša, općina Ilidža.

 

Ukradena je određena suma novca.

 

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

 

SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA KOLOVOZU ULICE BARDAKČIJE

 

Na kolovozu ulice Bardakčije, općina Centar Sarajevo, u srijedu oko 22.45 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

 

Došlo je do skretanja van kolovoza i udara u kameni zid dvorišta kuće, putničkog motornog vozila ''vw golf'', kojim je upravljao vozač H.A. (1987.) iz Sarajeva.

 

Zadobio je teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju.

 

Lakše tjelesne povrede zadobila je putnica T.A. (1987.) iz Sarajeva.

 

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

 

STANJE U SAOBRAĆAJU

 

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodile su se ukupno 34 saobraćajne nesreće, od toga 32 s materijalnom štetom, dvije s teže i dvije lakše povrijeđene osobe.

 

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena tri vozača.

 

Isključeno je i sedam osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrirana motorna vozila, saopćeno je iz MUPKS-a.

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI