KONAČNO SMIJENJEN OZLOGLAŠENI UREDNIK FTV-A

Da se medijski siledžija Avdo Avdić više nikada ne dogodi javnom servisu u BiH!!!

Mediji 03.09.15, 12:46h

Da se medijski siledžija Avdo Avdić više nikada ne dogodi javnom servisu u BiH!!!
Njegovo ime bit će zabilježeno velikim crnim slovima u povijesti javnog servisa u BiH. On je bio urednik koji je od informativnog programa FTV pravio megafon za određene političke stranke i još češće (para)policijske i obavještajne službe, pri tome medijski satanizirajući medijske protivnike iz političkog, ekonomskog i kulturnog života u BiH. Uveo je neviđenu cenzuru za novinare na ovoj televiziji, zbog čega je veliki broj njih morao zbog zaštite svoje egzistencije i časti napustiti ovu kuću, a u njegovo vrijeme je prvi put nakon raspada komunizma uvedena crna lista javnosti ličnosti koje kamere ove kuće ne smiju snimati

 

Avdo Avdić, dugogodišnji urednik redakcije Vijesti na Federalnoj televiziji smijenjen je danas, saznaje novinska agencija Patria.

 

Avdo Avdić je u maju 2012. godine imenovan na poziciju urednika Vijesti FTV-a, a najvejrovatnije da će Avdić sada ići na bolovanje.

 

Smjene na FTV-u očekuju se već duže vrijeme, a za sada nije poznato ko bi mogao doći na njegovo mjesto. Avdića je smijenio Džemal Šabić, direktor FTV-a.

 

Avdo Avdić je bio na funkciji urednika Infomativnog programa radio nekoliko godina i njegovo ime bit će zabilježeno velikim crnim imenom u povijesti javnog servisa u BiH. On je bio urednik koji je od informativnog programa FTV pravio megafon za određene političke stranke i još češće (para)policijske i obavještajne službe, pri tome medijski satanizirajući medijske protivnike iz političkog, ekonomskog i kulturnog života u BiH. Uveo je neviđenu cenzuru za novinare na ovoj televiziji, zbog čega je veliki broj njih morao zbog zaštite svoje časti napustiti ovu kuću, a u njegovu vrijeme po prvi put nakon raspada komunizma uvedena crna lista javnosti ličnosti koje kamere ove kuće ne smiju snimati.

 

Javnost i pretplatnici u BiH očekuju od trenutnih i budućih rukovodstava FTV-a da se više nikada neće dogoditi da najvažniji program te kuće uređuje medijski siledžija i negativac poput Avde Avdića.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN)

 

 

BLIN
KOMENTARI