Nisu mu dali da govori

Gradonačelnik Komšić: Zastupnici Skupštine KS gase Sarajevo kao glavni grad BiH!

Front 02.09.15, 18:20h

Gradonačelnik Komšić: Zastupnici Skupštine KS gase Sarajevo kao glavni grad BiH!
Gradonačelnik Sarajeva dalje navodi da su sada dovedeni u pitanje kapitalni projekti poput biciklističke staze, semafora za slijepa i slabovidna lica, revitalizacija Trebevićke žičare te broje kulturne manifestacije međunarodnog karaktera

 


Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici nisu dozvolili gradonačelniku Sarajeva Ivi Komšiću da se obrati, a povodom izuzetno teške finansijske situacije u kojoj se našao Grad zahvaljujući nemaru kantonalnih vlasti, piše novinska agencija Patria.

 

- Trinaest zastupnika je bilo za, a ostali su bili suzdržani i protiv, tako da nisam imao priliku pojasniti naše stavove. Amandmani koje je Grad uložio tokom javne rasprave nisu uvaženi, tako da se nismo našli u rebalansu budžeta koji su usvajali, a tražili smo četiri miliona KM.  

 

Zastupnici su pokazali da ih Grad ne zanima, te da su oni ti koji gase Sarajevo kao glavni grad države Bosne i Hercegovine, pojasnio je Komšić za Patriju.

 

Gradonačelnik Sarajeva dalje navodi da su sada dovedeni u pitanje kapitalni projekti poput biciklističke staze, semafora za slijepa i slabovidna lica, revitalizacija Trebevićke žičare te broje kulturne manifestacije međunarodnog karaktera.

 

- I mi ćemo sada morati uraditi rebalans budžeta, izbaciti sve ove projekte. Također, prema zaključku Gradskog vijeća podnijet ćemo tužbu protiv Kantona Sarajevo, koji nam duguje novac i iz 2014. godine, poručuje Komšić.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI