Martina Mlinarević Sopta/ Je*em li vam obraz kojeg nemate

Za mijenjanje pelena mom zvrku redom su se javili profesori, pravnici, inženjeri, ekonomisti...


03.09.15, 14:06h

 

Facebook
 

Nakon oglasa kojeg sam ovdje objavila da tražim nekoga za čuvanje mog malog ženskog, hodajućeg lunaparka, moram jasno reći, bez imalo sekirancije šta će ko misliti o mom vokabularu (nek razguli odavde ako mu duša ne može podnijeti) – Jebem vam sve, vi luzeri na vlasti, kretenske „vođe“ ove usrane zemlje, ljigavi kriminalci što se svađate za fotelje danima i mjesecima u novom sazivu vlasti.

 

Za mijenjanje pelena mom zvrku redom su se javili diplomirani profesori, pravnici, inženjeri, ekonomisti, zdravstveni radnici, agronomi, učitelji, pedagozi, informatičari, višestruko nagrađivani studenti, besprijekorni mladi ljudi. Jer druge opcije nemaju.

 

Pa jebem li vam obraz kojeg nemate i uhljebljenu familiju na državnom budžetu koju imate! Dabogda ostali sami u ovoj rupi bez dna. Naravno, samo vi i "vitalni nacionalni interes." Čisto da vam nije dosadno. Vidjet ćete kako je to zanimljiv jedan jaran.

 

Nas jebete dvadeset godina s njim i ne date nam da dišemo. No, lako za to. Dok se za zrak borimo, uzeli ste sva raspoloživa radna mjesta za svoju svojtu i rođake, a mlađariju natjerali da se preko granice na Doljanima ne vrate navečer nakon kupanja na moru. Nego da odu tamo negdje daleko i ostanu. Da ostanu. Čujete li me bolan?

 

Pratila vas suza svakog onog roditelja što je od svoje mizerne plaće godinama odvajao za fakultet svog djeteta, dok se ono danas prijavljuje da mi Uni briše slinice. A vaša djeca upravo natankavaju tisuće eura u svoje preskupe jahte da bace još koji đir morem prije jeseni. Stoko.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 

 

 

 


BLIN
KOMENTARI