Dobrotvorka se čudi sistemu

Ida Prester u raljama uhljeba pomaže izbjeglice: 'Odi vlasti kući, sve ćemo sami Facebookom'

Showbizz 01.09.15, 21:05h

Ida Prester u raljama uhljeba pomaže izbjeglice: 'Odi vlasti kući, sve ćemo sami Facebookom'
IDA PRESTER angažirala se oko pomoći izbjeglicama koje se nalaze u Beogradu, no nažalost birokracija u Srbiji jednaka je kao ona u Hrvatskoj. Osim što ne pomaže onima kojima to treba, država još i odmaže

 

O svemu je Ida progovorila na Facebooku.

 

"Koji put se pitam... čemu sluzi država? Čemu mi plaćamo poreze? Ne štiti nas od poplava, ne štiti nas od nepravde (dapače sama je generator nepravde), ne štiti nas od rata (dapače sama zakuhava rat), kad se desi sranje - sami si pomažemo, skupljamo novce, sami šaljemo, sami se koordiniramo Facebookom. Država samo smeta, da mi sad moramo tražiti milijun dozvola da prevezemo jedan šleper humanitarne pomoći... Odi vlasti kući, sami ćemo sve Facebookom, hvala lijepa", napisala je.

 

Ranije je napisala da svakih 15 minuta dobije poruku da se šalje pomoć u Beograd, no zasad u Hrvatskoj ne postoji organizirana inicijativa za pomoć obiteljima u bijegu.

 

"Što više ulaziš u problem, to je gore. Ovo je seoba naroda, bijeg cijelog kontinenta pred zlom, i ta seoba neće stati . Bliži se zima, bit će GROZNO. Jedina optimistična stvar je broj ljudi koji je spreman doprinijeti nešto - svi vi. Stare djetetove cipelice, koju konzervu, kaput.. treba im sve. No ne možemo bez neke organizacije! Vladine, nevladine, lijeve il desne.. briga me koje, samo da radi, da transferira ta sve veća sredstva koje skupimo do obitelji", napisala je. 

 

(index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI