FOTO/ Ozvaničen početak kampanje

Zajednički sastanak kandidata za predsjednika SDP-a: Bit će održano 12 debata širom BiH

Front 31.08.15, 15:38h

Zajednički sastanak kandidata za predsjednika SDP-a: Bit će održano 12 debata širom BiH
Prvi krug izbora će biti održan 20. septembra, kada će svi članovi SDPBiH imati priliku izaći na izbore i birati novog predsjednika partije

 


Sastanak Centralne izborne komisije Socijaldemokratske partije BiH (CIK SDP) i kandidata za predsjednika SDPBiH održan je danas u Sarajevu. Time je ozvaničen početak kampanje za izbor novog predsjednika SDPBiH, koja će trajati do 19. septembra.

 

Osim dogovora o tehničkim aspektima kampanje, na sastanku je još jednom iskazana apsolutna saglasnost predsjedničkih kandidata i članova CIK-a SDP-a da kampanja treba proći u fer i korektnoj atmosferi, međusobnom poštovanju i uvažavanju, te da iz ove kampanje SDPBiH treba izaći još jači.

 

kandidati-predsjednik-sdp-a-1

 

U toku kampanje, između ostalog, bit će održano 12 debata širom BiH, na kojima će kandidati za predsjednika članstvu predstaviti svoje programe i vizije vođenja partije u narednom periodu.

 

Prvi krug izbora će biti održan 20. septembra, kada će svi članovi SDPBiH imati priliku izaći na izbore i birati novog predsjednika partije, a ovo je prvi put u BiH da neka politička partija bira svog predsjednika na principu „jedan član-jedan glas“, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI