Nakon jučerašnje stihije

Na požarištu u Zavidovićima još traje uviđaj: Radnici Krivaje zabrinuti za svoje sudbine

Hronika 30.08.15, 13:21h

Na požarištu u Zavidovićima još traje uviđaj: Radnici Krivaje zabrinuti za svoje sudbine
Veliki požar koji je potpuno uništio proizvodnju u "Tvornici montažnih kuća" u Zavidovićima gotovo je jedina tema građana ove općine, jer već danas su mnogi zabrinuti za sudbinu brojnih radnika i njihovih porodica, ali indirektno i brojnih poslovnih partnera koji su ostvarivali dohodak poslovanjem sa "TMK"

 

Još se zadugo neće znati koliko je stvarna vrijednost onog što je vatra pretvorila u pepeo, kao i objekata koji su danas samo zgarište na kojem članovi timova kriminalističke službe policije MUP-a ZDK predvođeni nadležnim kantonalnim tužiteljem obavljaju uviđajne radnje i utvrđuju okolnosti vezane za ovaj slučaj.

 

Brojna ekipa policijskih inspektora i stručnjaka za zaštitu od požara nalazi se u tehnološkoj zoni Tvornice montažnih kuća.

 

- U ovom trenutku još je rano govoriti o bilo čemu vezano za veliki požar u proizvodnji montažnih kuća. Kantonalni tužilac je na terenu sa ekipama policije i specijaliziranim timovima za ovu oblast i tek obavljaju uviđajne radnje, nakon što je stanje požarišta označeno kao sigurno za obavljanje svih neophodnih radnji. Radi se o zaista obimnom poslu i tek za dan-dva imaćemo neke preciznije informacije o ovoj velikoj industrijskoj havariji - kazala za Fenu portaprolka Kantonalnog tiužilaštva Mirna Poljac.

 

Nakon obavljenih uviđajnih radnji nadležni kantonalni tužilac će zatražiti neophodne istražne radnje, a prema potrebama istrage tražiti i specijalističke ekspertize stručnjaka zaštite od požara.

 

Šteta nastala požarom u "Tvornici montažnih kuća" u Zavidovićima je velika i prema prvim informacija radi se o desetini miliona KM, ugroženo je više od 200 radnih mjesta, a ostalo je nezavršeno nekoliko vrijednih prodajnih ugovora.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI