Kuda ide ovaj izopačeni svijet...

Dvije djevojčice u Indiji kažnjene silovanjem jer im se brat oženio članicom više kaste!

Hronika 29.08.15, 18:22h

Dvije djevojčice u Indiji kažnjene silovanjem jer im se brat oženio članicom više kaste!
Seoski sudovi u Indiji često "u ime časti" izriču ubojstva, pa i seksualne kazne, te im se dozvoljava da djeluju potpuno izvan indijskog pravnog sustava

 

Dvije sestre iz Indije, od kojih jedna ima tek 15 godina, osuđene su na kaznu silovanja jer je njihov brat pobjegao oženiti se s djevojkom iz više kaste Jat.

 

Seosko vijeće, sastavljeno isključivo od muškaraca, osudilo je Meenakshi Kumari (23) i njezinu mlađu sestru na sramotnu kaznu po kojoj će ih gole i zacrnjenih lica provesti ulicama sela u indijskoj državi Uttar Pradesh, 60-ak kilometara od Delhija.

 

Sestre su nakon izricanja presude pobjegle u indijski glavni grad i od Vrhovnog suda zatražile zaštitu od ovakve "ulične pravde". No, u njihovu selu i dalje ih očekuje izrečena kazna kada se vrate.

 

Samozvani seoski sudovi u Indiji često "u ime časti" izriču ubojstva, pa i seksualne kazne, te im se dozvoljava da djeluju potpuno izvan indijskog pravnog sustava. Takve sudove Vrhovni sud je prozvao "klokanskim sudovima", a predstavnici Amnesty Internationala istaknuli su kako je silovanje odvratan zločin, a ne kazna.

 

Kako je kasta Jat važna glasačka baza malo je indijskih političara spremno obračunati se s postojećim brutalnim sustavom nezakonitog kažnjavanja koje se često provodi po indijskim selima, piše Telegraph.

 

(jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI