Bronzani 'Fantom na 800 m' se vratio kući

Amel Tuka stigao u Sarajevo: Dočekan u sjajnoj atmosferi, u Zenici se tek sprema svečani spektakl

Sport 28.08.15, 19:17h

Amel Tuka stigao u Sarajevo: Dočekan u sjajnoj atmosferi, u Zenici se tek sprema svečani spektakl
Sjajni dobitnik bronzane medalje na 800 metara u Pekingu, Amel Tuka, sletio je na sarajevski aerodrom. Mnoštvo građana dočekalo ga je poželjevši mu toplu dobrodošlicu, a nakon press konferenciji, Amel će se zaputiti u Zenicu

 

Na atletskom stadionu na Kamberovića Polju u Zenici teku posljednje pripreme za doček najboljeg bosanskohercegovačkog atletičara i osvajača bronzane medalje na Atletskom prvenstvu svijeta u Pekingu Amela Tuke

 

 

Atletski klub „Zenica" u saradnji sa Gradom Zenica i JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata organizuju večeras svečani doček Amela Tuke iz Pekinga odakle će u BiH prvi put ući bronzana medalja sa Svjetskog prvenetva za utrku na 800 metara.

 

Nakon uspješnog nastupa na Dijamantnoj ligi u Monte Carlu, Tuka je otputovao na Svjetsko prvenstvo u atletici u Peking gdje je, nakon dvije prve pozicije, izborio plasman u finalnu utrku na 800 metara u kojoj je na cilj stigao treći, iza Kenijca Rudishe i Poljaka Kszczota, te obezbijedio prvu medalju sa svjetskih prvenstava u atletici za Bosnu i Hercegovinu.

 

Tuka je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu ostvario rezultat 1:46:30 i time postigao najveći uspjeh bh. atletike.

 

Amel Tuka bi na sarajevski aerodrom trebao stići oko 19 sati, kada je planirana konferencija za novinare, a zatim bi se trebao uputiti u Zenicu, gdje bi oko 20:30 trebao početi svečani doček na stadionu na kojem je napravio svoje prve korake u atletici.

 

JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, AK „Zenica" i Grad Zenica obezbijedili su i tri autobusa koja su sa parkinga ispred zeničke arene krenuli prema aerodromu u Sarajevo da pozdrave najboljeg bh. atletičara. 

 

(AA/mr)

 

BLIN
KOMENTARI