DRUŠTVENO-ODGOVORNO POSLOVANJE U BIH

Strani studenti na praksi u kompaniji Mtel - dugogodišnja saradnja sa IAESTE

Biznis Klub 28.08.15, 14:19h

Strani studenti na praksi u kompaniji Mtel - dugogodišnja saradnja sa IAESTE
Saradnja je počela davne 2002. godine, s ciljem omogućavanja dolaska stranim studentima na praksu, ali i omogućavanja studentima iz Republike Srpske, da, po sistemu reciprociteta, imaju mogućnost odlaska na stručno usavršavanje u inostranstvo


 
U okviru strateške opredjeljenosti da društveno odgovorno posluje, kompanija Mtel već godinama uspješno sarađuje sa Udruženjem za međunarodnu razmjenu studenata IAESTE. Saradnja je počela davne 2002. godine, s ciljem omogućavanja dolaska stranim studentima na praksu, ali i omogućavanja studentima iz Republike Srpske, da, po sistemu reciprociteta, imaju mogućnost odlaska na stručno usavršavanje u inostranstvo.
 

Studenti elektrotehnike iz cijelog svijeta dolaze u kompaniju Mtel, gdje uz iskusne mentore iz kompanije imaju priliku da se upoznaju sa praktičnom primjenom znanja u oblasti informacionih tehnologija i telekomunikacija. Takođe, studenti na ovaj način stiču mogućnost upoznavanja ljudi, tradicije i kulture zemlje u koju dolaze.

 
- Ponosni smo što smo na ovaj način pomogli rad i razvoj udruženja kao što je IAESTE, dajući snažnu podršku obrazovanju i mladim ljudima. Dosadašnja saradnja bila je izuzetno uspješna i traje već 14 godina, tako da se nadamo da će se nastaviti i u budućnosti na zadovoljstvo kompanije Mtel, domaćih i stranih studenata, te IT zajednice uopšte, poručili su iz kompanije Mtel.

 
Pawel Rudny iz Poljske i Jacob Gluck iz Njemačke, koji su ove godine svoju praksu obavili u upravo u kompaniji Mtel, podijelili su svoje iskustvo sa nama rekavši da su veoma zadovoljni što su baš izabrali BiH i ovu kompaniju za svoju studentsku razmjenu.

 
- Naučili smo mnogo od svojih mentora, ali smo isto tako prenijeli iskustva iz naših zemalja i fakulteta mladim kolegama u Mtelu. Naučili smo mnogo jedni od drugih, rekao je Pawel Rudny.
 

- Mnogo mi je drago što sam došao baš u BiH na razmjenu. Bolje sam se upoznao sa tim kako funkcioniše sistem telekomunikacije u ovoj zemlji što će mi svakako mnogo u daljoj karijeri koristiti s obzirom na to da su telekomunikacije moje polje studija, rekao je Jacob Gluck.

 
S ciljem podrške pravim vrijednostima, pored ove saradnje, kompanija Mtel kontinuirano kreira CSR projekte iz domena obrazovanja, a jedan od najznačajnijih je projekat stipendiranja najboljih studenata iz cijele BiH koji se školuju u oblasti koja je njen osnovni biznis.
 

 

BLIN
KOMENTARI