ŠTA SE KRIJE IZA NJEGA

Ovaj tajni test može vam obezbijediti posao u jednoj od najvećih korporacija svijeta

Hronika 28.08.15, 13:55h

Ovaj tajni test može vam obezbijediti posao u jednoj od najvećih korporacija svijeta
Poznato je da Google svojim zaposlenicima osim odlične plaće nudi i vrlo ugodne uvjete za rad, no zanimljiva priča mladića koji je slučajno dobio posao u ovoj divovskoj kompaniji dodatno će vas iznenaditi

Max Rosett posao u ovoj kompaniji dobio je na nesvakidašnji način jer se zapravo nikada nije niti prijavio za rad u Googleu.

 

Naime, Google je kontaktirao Maxa jer je često preko ovog internet pretraživača tražio stvari vezane za programiranje.

 

Jednog je dana u Google tražilicu unio rečenicu "python lambda function list comprehension" koja je pokrenula tajni Googleov test za regrutaciju.

 

"Pričate naš jezik. Jeste li spremni za izazov?", bila je rečenica koja se pojavila dok je Max pretraživao Google.

 

Nakon što je prihvatio izazov, Maxu se otvorila stranica "Foo.bar", na kojoj se nalazio interfejs baziran na UNIX-u koji je ovom mladiću ponudio šest različitih programerskih izazova, a za rješavanje svakog od njih imao je određeno vrijeme.

 

Kada je završio sa svim pitanjima, Google je tražio Maxove kontakt podatke, nakon čega ga je čuvena kompanija pozvala na razgovor za posao.

 

Nažalost, otvaranje stranice "Foo.bar" neće prikazati programerska pitanja jer ovaj oblik regrutacije funkcionira samo ako dobijete poziv.

 

Google je ovim primjerom još jednom pokazao koliko je revolucionaran jer je ovo jedan od najnevjerojatnijih načina za pronalazak novih zaposlenika.

 

Maxovu priču u cijelosti možete pročitati ovdje.

 

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI