svaka čast

Herojsko djelo: Hrabri policajci skočili u Savu i u zadnji tren spasili ženu koja se pokušala ubiti

Hronika 28.08.15, 12:16h

Herojsko djelo: Hrabri policajci skočili u Savu i u zadnji tren spasili ženu koja se pokušala ubiti
Kad je u jednom trenutku žena skočila u rijeku te ju je Sava počela nositi, policajac Ilija Baković spustio se do korita, skočio za njom te plivao kako bi je uhvatio prije brzaca i vira

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako su u ponedjeljak, 24. kolovoza, oko 18.45 sati, po dojavi da se u blizini Savskog mosta (stari željeznički ‘zeleni’ most) nalazi mlađa ženska osoba suicidalnih namjera, na mjesto događaja došli policijski službenici VI Policijske postaje Zagreb.

 

Zatekli su je upravo kad je s nasipa krenula prema riječnom toku Save, gdje se i spustila uz korito, odakle je namjeravala skočiti u rijeku. Nakon pokušaja policijskih službenika da osobu smire i odgovore od namjere, pravilno procijenivši mogući rasplet situacije, policijski službenici Ilija Milić, Vedran Savić i Ilija Baković su skinuli opasače te su bili u pripravnosti oko 50 metara nizvodno od osobe, u slučaju da skoči.

 

Kad je u jednom trenutku žena skočila u rijeku te ju je Sava počela nositi, policajac Ilija Baković spustio se do korita, skočio za njom te plivao kako bi je uhvatio prije brzaca i vira. Kada ju je uhvatio, žena se otimala i pružala otpor, a potom je i kolega Ilija Milić skočio u pomoć te su je zajedno dovukli do obale.

 

Na nasipu su čekali djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su utvrdili da ženska osoba niti policijski službenici koji su sudjelovali u njenom spašavanju nisu ozlijeđeni.

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI