BILI STE DIO NEČEGA OGROMNOG

Zuckerberg oduševio: Facebook je ostvario histotijski nezabilježenu stvar

Tehno 28.08.15, 09:11h

Zuckerberg oduševio: Facebook je ostvario histotijski nezabilježenu stvar
Prvi puta u povijesti milijardu ljudi koristilo je Facebook u jednom danu', pohvalio se jučer osnivač ove kompanije Mark Zuckerberg i komentirao kako je ovog ponedjeljka jedna od sedam osoba na svijetu koristila Fejs za povezivanje s prijateljima i obitelji

Šef Facebooka dodao je kako je 'ovo samo početak povezivanja cijelog svijeta, a otvoreni i povezaniji svijet je bolji svijet', uz zahvalu cijeloj zajednici koja je sudjelovala u ostvarenju ovog povijesnog uspjeha. Kada je Zuckerberg prošlog mjeseca objavio financijske rezultate za drugi kvartal rekao je kako broj korisnika koji se barem jednom mjesečno prijave na ovu društvenu mrežu iznosi oko 1,5 milijardi, dok je prosječan broj dnevnih posjetitelja 968 milijuna. No, do ovog ponedjeljka ta brojka nikada nije dosegla milijardu, tako da je ovo veliki dan za Zuckerberga i njegovu društvenu mrežu.

 

Koliko su ove brojke velike možemo zaključiti uspoređivanjem Facebooka s drugom najpopularnijom društvenom mrežom na svijetu Twitterom čiji broj mjesečnih korisnika iznosi 'samo' oko 316 milijuna. Nakon izlaska Facebooka na burzu brojni analitičari i mediji kritizirali su ovu kompaniju i društvenu mrežu zbog nedostatka mobilne strategije, zbog čega je došlo do velikog pada cijena dionica, a tijekom posljednjih godina sve više možemo čitati kako ova društvena mreža više nije cool te kako mladi napuštaju Facebook i okreću se alternativnim mrežama poput Instagrama, Snapchata i drugih. No, Zuckerberg i ekipa iz Facebooka u vrlo su kratko vrijeme riješili 'mobilni problem' te danas ova kompanija veliki novac zarađuje upravo zahvaljujuću oglašavanju na mobilnim uređajima, a s obzirom na ovako veliki broj korisnika, jasno je da nema govora o nekom masovnom napuštanju Facebooka te da mlađi korisnici, pored Instagrama, Snapchata, Tumblra i drugih mreža, i dalje koriste Facebook.

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI