JOŠ JEDNA POTVRDA KVALITETA

Klasovo brašno dobitnik Zlatne medalje za kvalitet Sajma u Gradačcu

Biznis Klub 27.08.15, 19:29h

Klasovo brašno dobitnik Zlatne medalje za kvalitet Sajma u Gradačcu
Klasovo brašno tip 500 dobitnik je Zlatne medalje za kvalitet ovogodišnjeg 42. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije koji se održava u Gradačcu

Klasovo brašno tip 500, u pakovanju od  25 kg, se našlo među ostalim izloženim proizvodima koji su ušli u uži izbor ocjene kvaliteta, a koja je vršena na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.


„Ovo je još jedna potvrda kvaliteta Klasovom brašnu i izuzetno nam je drago da ovaj put, nakon internacionalnih medalja najvišeg ranga, priznanje dolazi od domaće refererentne instance kakva je Poljoprivredno–prehrambeni fakultet iz Sarajeva. Klas je lider mlinsko-pekarske i prehrambene industrije u BiH, a vrhunski kvalitet brašna postižemo nabavkom prvoklasne pšenice, proizvodnjom u skladu sa međunarodno priznatim standardima upravljanja kvalitetom ISO i HACCP, primjenom Halal normi, ali i bogatim proizvođačkim iskustvom od 113 godina, riječi su direktora kompanije Klasd.d. Sarajevo, Rusmira Hrvića.

 

klas-medalja-gradacac


Klasov mlin za preradu pšenice je najveći i najsavremeniji u jugoistočnoj Europi, čiji je ukupni instalirani kapacitet 450 tona dnevno. U pitanju je toranj mlin, kod kojeg je na višim spratovima instalirana oprema, dok je na nižim spratovima skladišni prostor. Zahvaljujući novoj opremi, nabavljenoj u Italiji, povećana je produktivnost proizvodnje, dok je kompletan proizvodni proces u mlinu kompjuterski vođen i automatiziran.


Drugog dana 42. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu dodijeljeno je 18 medalja za kvalitet izloženih proizvoda i tri posebna priznanja za kvalitet ocijenjenih rakija, likera i jakih alkoholnih pića.


Nakon što su Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu u Sarajevu dostavljeni uzorci za organoleptičku ocjenu kvaliteta i izvršene ocjene od strane stručne komisije, dodijeljeno je četrnaest zlatnih i četiri srebrne medalje za kvalitet izloženih proizvoda.


Zlatne medalje je uručio direktor Gradačačkog sajma, Hašim Šabanović, a srebrne prof.dr. Nermina Spaho, predsjednica Komisije za ocjenu kvaliteta izloženih proizvoda.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

BLIN
KOMENTARI