VIDEO/ BEZOBRAZNA RASTROŠNOST

I dok je stanje u Federaciji sve teže: Selman i Trlin besramno krčme novac Razvojne banke

Hronika 27.08.15, 15:09h

I dok je stanje u Federaciji sve teže: Selman i Trlin besramno krčme novac Razvojne banke
I dok je stanje u Federaciji BIH iz dana u dan sve teže, dok penzioneri i invalidi ispaštaju zbog kašnjenja u isplatama, a poljoprivrednici jedva sastavljaju kraj s krajem zbog kašnjenja poticaja, povlašteni sloj društva nastavlja sa rasipništvom

Razvojnom bakom upravljaju Salko Selman, bivši visokopozicionirani funkcioner SDA koji je sklonjen kao kadar bivšeg predsjednika SDA Sulejmana Tihića i nagrađen pozicijom ove značajne federalne institucije,  kao i Konjičanin Boro Trlin, bliski saradnik bivšeg premijera FBIH Nermina Nikšića. 
 

Jedan od primjera je i Plan nabavki Razvojne banke Federacije BIH za ovu godinu u vrijednosti preko milion i 300 hiljada KM, a koji je objavljen na zvaničnoj web stranici Banke. 

 
I pored novih automobila u voznom parku, čelnici Banke planiraju nabaviti nova. U tu svrhu će ove godine biti izdvojeno 200 hiljada KM.

 

Iako je, po našim izvorima, IT oprema u Banci u odličnom stanju odlučeno je da će se nabaviti nova, pa će računari i serveri za potrebe Banke ove godine građane Federacije koštati 320 hiljada KM. 
 

Za nabavku aplikativnog softvera za bankarsko poslovanje potrošiće se 150 hiljada KM, a pune ruke posla i novca imaće oni koji održavaju i daju tehničku podrška jezgru informacionog sistema za što je planirano potrošiti 200 hiljada KM. 
 

Za osiguranje imovine i uposlenika (kolektivno i menadžersko) potrošiće se 74 hiljade KM, dok će se za advokatske usluge za potrebe Banke platiti 60 hiljada KM. Banka će se i reklamirati te biti sponzor preko leđa građana za što su planirana sredstva u iznosu od 297 hiljada KM. 
 

 

Ne treba zaboraviti ni menadžerske ugovore čelnih ljudi Razvojne banke FBIH koji su u iznosima većim od 10 hiljada KM mjesečno, a koje je nemoguće provjeriti jer ih Uprava od javnosti krije kao zmija noge.

 

files

 

 

 

 

 

files-1

 

 

(vijesti.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI