Uhapšeni dvojica Sarajlija i Konjičanin

Na Ilidži zarobili 17-godišnjakinju: Nisu joj dali da ide s derneka, izgrizla je druga djevojka...

Hronika 27.08.15, 11:40h

Na Ilidži zarobili 17-godišnjakinju: Nisu joj dali da ide s derneka, izgrizla je druga djevojka...
Prema nepotvrđenim informacijama, Aldijana Bajrakterević je, navodno, tokom saslušanja u policiji rekla da je prva otišla sa te žurke, te da je zvala V. I, ali da ona nije pošla sa njom

 

Anel Kaljanac (28) i Rusmir Osmanović (26) iz Sarajeva, te Medin Koso (21) iz Konjica, uhapšeni su u utorak zbog sumnje da su u noći sa 10. na 11. avgust počinili krivična djela protivpravno lišenje slobode i nanošenje lakše tjelesne povrede 17-godišnjoj I. V. iz Sarajeva. Prethodno je zbog istog krivičnog djela uhapšena Aldijana Bajraktarević (20), koja se trenutno nalazi u pritvoru.

 

Ukradeni predmeti

 

Policajci PU Ilidža su u utorak u 16 sati upali u stan Anela Kaljanca u Zujevinskoj ulici na Ilidži, te su tokom pretresa pronašli ukradene predmete - digitalnu kameru, laptop prestigio, 150 metaka za startni pištolj, drvenu palicu i gumeni čekić. U tom stanu zatečen je i Rambo Seferović (27), rođen u Foči, nastanjen u Ilijašu, za kojim je policija od prije tragala zbog počinjenih krivičnih djela. Iz policije nisu željeli govoriti zbog kojih krivičnih djela je za Seferovićem bila raspisana potraga.

 

Kaljanac, Osmanović, Koso i Seferović su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te su jučer svi osim Seferovića predati sarajevskom Tužilaštvu. Kako saznaje Oslobođenje, policija traga za još jednom osobom zbog sumnje da je učestvovala u protivpravnom lišenju slobode i nanošenju lakših povreda maloljetnoj I. V.

 

Ovo društvo je, kako nezvanično saznaje Oslobođenje, bilo na žurki koju je pravio jedan od osumnjičenih u svom stanu u sarajevskom naselju Ilidža.

 

Prema nepotvrđenim informacijama, Aldijana Bajrakterević je, navodno, tokom saslušanja u policiji rekla da je prva otišla sa te žurke, te da je zvala V. I, ali da ona nije pošla sa njom. Prethodno je V. I, navodno, Aldijanu pozivala je da se skida i pleše gola pred muškarcima koji su bili u stanu, nakon čega su se djevojke posvađale i potukle. S druge strane, V. I. je ispričala da ju Aldijana napala i ugrizla je, te da joj nije dozvoljavala da izađe iz stana u kojem je bila žurka.

 

Osumnjičene, koji su u utorak uhapšeni, zastupa sarajevski advokat Omar Mehmedbašić. On je istakao da njegovi branjenici negiraju svaku povezanost sa protivpravnim lišenjem slobode i nanošenjem lakše povrede maloljetnici, te dodao da će Kaljanac, Osmanović i Koso danas biti saslušani u Tužilaštvu.

 

Smrt u Dejčićima

 

Podsjetimo, Aldijana Bajraktarević je, na osnovu potrage, uhapšena 14. avgusta u 20.30 sati te predata Tužilaštvu, a nakon čega joj je određen pritvor zbog sumnje da bi mogla uticati na Kosu, Osmanovića i Kaljanca za kojima se tragalo zbog istih krivičnih djela.

 

Ona je, navodno, bivša djevojka Almira Kose, optuženog da je 16. februara na lokalitetu Oputalje u selu Dejčići, kod Trnova nožem u nogu ubo Sedina Kremu, koji je nedugo nakon toga preminuo zbog iskrvarenja.

 

Špekulisalo se da su njih troje tada vršili krivična djela te da su se Koso i Kremo pobili oko podjele plijena. Prema drugoj priči, njih troje su tog dana bili kod jednog čovjeka iz Dejčića, koji im je platio određene usluge, a sukob je izbio jer su Koso i Aldijana, navodno, smatrali da njima dvoma treba pripasti veći dio novca.

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI