Video/ Mali jubilej za pamćenje

TV 1 slavi pet godina medijskog rada: Objektivna i kvalitetna televizija u toku s glavnim dešavanjima

Mediji 27.08.15, 09:24h

TV 1 slavi pet godina medijskog rada: Objektivna i kvalitetna televizija u toku s glavnim dešavanjima
Jučer je TV1 kuća slavila 5.rođendan. Iza njih je 5 godina uspješnog rada na medijskoj sceni BiH. „Slavimo 5“ moto je kojim su obilježili mali jubilej

 

Prisjetili su se početaka, prvih koraka, brojnih uspješnih projekata kroz koje su rasli i razvijali se, ali i zadovoljno konstatovali gdje su danas i koliko vas je uz njih i njihov program.

 

"Pokretanjem 2010. godine TV1 donijela je veliko osvježenje na malim ekranima širom zemlje. Bazirajući se na news konceptu i programu orjentisanom na dokumentarce, sport i domaću produkciju, popularan filmski i serijski program, u proteklom periodu stekli smo vjernu publiku koja nas rado gleda. Najpoznatija novinarska imena, iskusni urednici i najpopularnija TV lica, uz kvalitetan tehnički kadar, i danas čine tim TV1 kojem su se u međuvremenu pridružile i nove, mlađe kolege. 

 

„Slavimo 5“ jer iz rezima našeg rada s ponosom se možemo prisjetiti kako smo, izmeđuostalog, prenosili utakmice reprezentacije, Španske lige i utrka Formule 1, realizirali zahtjevne višesatne prenose Općih i Općinskih izbora i specijalne emisije, direktne prenose brojnih sportskih i kulturnih manifestacija, poput Skokova sa Starog mosta i sa Vodopada u Jajcu, emisije sa SFF-a, kreirali muzičko takmičenje posvećeno izvornoj tradicionalnoj pjesmi sevdalinici Prvi glas sevdaha. 

 

Podržali smo i brojne humanitarne akcije i društveno odgovorne projekte. Za svoj trud i profesionalan rad često smo i nagrađivani, a neka od priznanja dodjeljena su nam i u okviru izbora Najmenadžera godine te internacionalnog priznanja Stvaratelji za stoljeća i brojnih drugih.

 

U protekloj TV sezoni bilo je čak deset emisija domaće produkcije u sedmičnom emitovanju, što uz dnevni Informtivno-politički program zaista predstavlja veliko produkcijsko bogatstvo. 1. septembra startamo sa novom sezonom u kojoj ćemo emitovati već afirmisane formate, ali i kreirati nove sadržaje, jer publika je i motiv i nagrada našeg rada, saopćeno je iz TV1.

 

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI