Nema više izvlakuše

Muškarci, nije kriv kondom: Ovo je pravi razlog zašto je seks loš!

DEPO PLUS 24.08.15, 18:09h

Muškarci, nije kriv kondom: Ovo je pravi razlog zašto je seks loš!
Muškarci od sada neće moći da se izvlače kod žena da im korištenje kondoma tokom odnosa utiče na erekciju, zato što je nova studija dokazala suprotno

 

Studija je ispitala oko 500 heteroseksualnih muškaraca od 18 do 24 godine i saznala da oni koji navode da im guma smeta tokom odnosa imaju zdravstveni problem i da pate od osnovne erektivne disfunkcije. Od svih ispitanika, 38 odsto muškaraca, koji koriste kondome, kažu da im guma ne smeta tokom njihovog performansa, dok gotovo isti broj smatra da im kondomi smetaju. 

 

I ne samo to, veliki broj muškaraca zapravo i ne zna kako se kondom stavlja i koriste ga potpuno pogrešno. 

 

"Problem sa erekcijom i kondomima je nedovoljno istražena tema", objasnila je dr Sintija Grejam i dodala da ako se kondomi ne koriste pravilno od početka do kraja odnosa, mogu da izazovu problem. 

 

Dvadesetčetvorogodišnji Džejms je rekao da je i on imao problema sa kondomima. 

 

"Smuvao sam se sa finom devojkom i nakon nekog vremena legli smo u krevet. Previše alkohola, nervoza i sama pomisao na kondom se nije svidjela onom dole", rekao je Džejms. 

 

"To je bilo stvarno tragično. Kondom je penisu slaba tačka, jer stavljanjem gume gubi se osećaj i sam seks nije isti. To je problem, jer onaj dole neće da se trgne. Neprijatna je situacija kada djevojka leži pored tebe, čeka da spavate, a ti se boriš sa njim", dodao je mladić. 

 

"Analizom prethodnih studija istraživači su uvideli da je oko 16 odsto muškaraca ispod 40 prijavilo povremene probleme održavanja erekcije, dok je drugi pokazao da te poteškoće obično traju u prvom minutu seksualne aktivnosti", navode stručnjaci. 

 

Istraživanja su pokazala da polovina ispitanika nikada nije razmišljala kako je ispravno koristiti kondom, što bi mogao da bude problem kod mlađih momaka. 

 

Zbog smanjenog adekvatnog znanja kako se upražnjava siguran seks, neželjene posljedice, tačnije trudnoća ili neke bolesti su u porastu.

 

(B92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI