FOTO/ Probijanje leda

Sarajlija Dino Bajrić pobjednik prvog takmičenja u skokovima na Bentbaši

Sport 22.08.15, 18:53h

Sarajlija Dino Bajrić pobjednik prvog takmičenja u skokovima na Bentbaši
Skakali su s platforme visoke 15 metara u Miljacku koja je na tom dijelu duboka više od tri metra. Na Bentbaši se danas takmičilo 18 skakača iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine

 

Uprkos lošem vremenu u Sarajevu, na opjevanom sarajevskom kupalištu Bentbaša danas su održani prvi zvanični "Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2015", a pobjednik je Sarajlija Dino Bajrić, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Drugo mjesto zauzeo je Danko Dangubić iz Konjica, a treće Aleksandar Aleksić iz Užica.

 

Skokovi su počeli poznatom pjesmom "Kad ja pođoh na Bembašu" i intoniranjem himne BiH. Poručeno je da se "danas oživljava najljepši dio grada Sarajeva" i izražena nada da će skokovi postati tradicija.

 

Mladići su skakali s platforme visoke 15 metara u Miljacku koja je na tom dijelu duboka više od tri metra. Na Bentbaši se danas takmičilo 18 skakača iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

 

Bajrić je nakon pobjede kazao da pobjedu nije očekivao jer je konkurencija bila prejaka.

 

"Ovo je možda jedna od najjačih konkurencija u kojoj sam skakao. Vrijeme nas je poslužilo i ono što je najvažnije, sve je prošlo kako smo zamislili", istakao je Bajrić dodavši da su svi skakači prošli bezbjedno.

 

Dodao je da je po izlasku iz vode skakačima bilo hladno.

 

"Ipak, ove niske temperature ne odgovaraju", kazao je Bajrić. Danas je skakao i Haris Džemat, višestruki prvak sa Starog mosta u Mostaru.

 

Bajrić je ujedno i jedan od organizatora skokova, a kako je za AA kazao su danas održani skokovi i "probijanje leda".

 

"Naredne godine to ide na malo veći nivo", kazao je Bajrić.

 

Zbog loših vremenskih prilika skokovi građani nisu popratili skokove u velikom broju, ali je skakače gledalo 100-ak navijača.

 

Halil Abaz (75) iz Sarajeva bio je među današnjim Sarajlijama koji su pružili podršku hrabrim skakačima.

 

"Stanovao sam u blizini. Kupao sam se na jezeru ovdje, kada je Miljacka bila čista. To su lijepi dani iz moje mladosti. Došao sam maksuz da gledam skokove i da se sjetim svega iz mladosti. Drago mi je zbog skokova. Gledam i skokove u Mostarui i često idem tamo", poručio je Abaz.

 

Desetogodišnji Sajid Špuren oduševljen je jer skokove može da gleda u Sarajevu. Do sada ih je gledao samo na televiziji.

 

"Do sada sam gledao samo na televiziji. Sada se osjećam uzbuđeno. Volio bih da skokovi budu puno češće u Sarajevu i drugim gradovima u BiH”, poručio je Sajid.

 

(AA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI